Sidor

lördag 8 januari 2011

Mat för barn

Eftersom jag även har en son som ska ha mat så har det blivit att vi äter lite olika. Jag har gjort det ganska lättsamt, eftersom han är 11 år ock lite kräsen på maten så har jag gjort storportion av köttfärssås, för det mesta har jag en pannkakssmet i kylen så det bara är att steka på dom pannkisar han vill ha. Storportioner att frysa in för att bara ta upp är perfekt om det inte är något som passar lilla herren

Jag försöker att inte krångla till det för mycket utan ha det lättsamt. Något jag har märkt är att det mycket snabbt blir så mycket billigare! Jag behöver inte koka en massa pasta eller ris. Inte köpa och bära hem en massa potatis. Mycket som är på plus men det bästa av allt är att jag mår så mycket bättre rent fysiskt i kroppen! Jippi, vad bra va;)

En påminnelse bara, DRICK VATTEN!

Middag

Kvällsmiddagen bestod av något så tråkigt som rester. Räkor, crabsticks, pannbiff och rödlökskeso.

Mellis, lite miniyoghurt och Wild Chips.

Skickat från min iPhone

Lunch

Till lunch blev det saftiga köttfärsbiffar med 1 stekt ägg och keso till. Proppmätt och det var gott! Kryddat med en hackad vitlök, peppar, lite paprikapulver och en liten gnutta salt. Jag hade även i ett ägg och lite havrekli i köttfärssmeten så den håller ihop bättre.

Dag 8, proteindag och 58,6 kilo

Lättfil med havrekli och kaffe. Jag äter mer lite senare men nu ska jag ha ett Poweryoga pass så då får magen vara lite halvtom.

fredag 7 januari 2011

Middag.....

Hm, middag ja...vad ska jag säga om den egentligen. Det blev inte bättre än att en bit smörgåstårta slank ner i magen. Garanterar att den var liten, ca 1 cm bred med en massa räkor, lax och tonfisk på. Vad kan det ha varit då tro, 1 msk grädde, 1 msk majonäs plus brödet? Det är ju det här som är så svårt om man blir bortbjuden eller ska på fest. Ska man känna sig otrevlig om man säger nej, jag tycker väl inte det men det är svårt att undvika. Är det då bättre att undvika fester osv?

Nä nu är det gudomligt goda smörgåstårtan i min mage och jag kan lova att det känns, det mullrar på och svider..... Från att inte har ätit bröd eller majonäs och liknande på 7 dagar till att chocka den så här. Det är nog bäst att vara utan...men det var trevligt så länge det varade, tack söta Siv:)

Proteinmuffins no.2

Recept: 1 ägg, 1 tsk bakpulver, 3 msk havrekli och miniyoghurt vanilj/persika.
Vispas och in i ugnen ca 15 minuter, 175-200 grader.

Yoghurtmuffins no.1

Häromdagen så blev jag så sugen så jag gjorde några proteinmuffins. Här ser ni resultatet...hehe. Suget försvann men nu har jag gjort nya och dom ser aningen bättre ut :)

Lunch

Efter en liten promenad ner på stan för att hitta Wild Chips (vilket jag också gjorde) så gjorde jag mig en tonfisksallad. Nu skulle jag kunna betala dyrt för en skopa Ben & Jerry glass men jag håller mig! Jobbigt jobbigt!

Dag 7, protein/grönsaksdag och 58,8 kilo

Min mage mår superbra! Det känns att jag inte har ätit bröd, pasta och en massa ris. Magkatarren känner jag knappt av alls och det är huvudsaken för fy vilken känsla.

Frukost idag blir som vanligt lättfil, tror jag drämmer till med kruskakli ist för havrekli idag faktiskt. 1 morot blir det ju för sjuttsinge, det är ju lite grönsaker idag ju...=)

Idag måste jag börja ta en daglig promenad, jag har varit slarvig med det även om jag älskar att vara ute och promenera....antar att motivationen inte har varit på topp där...

torsdag 6 januari 2011

Lunch/middag/mellis

Min pappa fyller år idag så det blev slottsstek. När dom andra i familjen glufsade stek, sås och potatis med div tillbehör så tag jag några skivor rent kött och lättvaniljyoghurt. Kaffe efter maten och dom övriga åt jordgubbstårta.

Middagen bestod av räkor och rödlökskeso. Kvällsfika, 1 stekt ägg (i teflonpanna o olivolja) och lättyoghurt...

Riktigt grinig idag är jag, dåligt med sömn, sockersug och huvudvärk! I morgon hoppas jag på en bättre dag. Just ja, var runt i nästan hela Gävle och letade Wild chips, ett torkat viltkött på påse som man kan mumsa på. Dessvärre var det slut överallt, tydligen väldigt populärt. Folk äter det till bärs istället för riktigt chips och ölkorv. Sökandet fortsätter i morgon eller så får jag göra egna som jag har hittat recept på.

Dag 6, proteindag och 59,1

Jag har jordens huvudvärk idag, känns som att förkylningen är på väg tillbaka eller så är det sockerbristen...men förmodligen träningspasset jag var på igår. Jag ska ta det lugnt med viss träning för ett tag....

Frukost idag blir en skål lättfil med havrekli, keso och 1 ägg. Även en kopp kaffe.

Just det, visst syns det att kilona bara rasar...hahaha, keep on going...never give up;)

onsdag 5 januari 2011

Middag

En sallad till middag, lätt och gott. Skulle ha tagit lite fler räkor bara...:) Det som verkligen saknades här är lite riven Parmesan men det är ett big nono skulle jag tro...:)

Sonen mumsade på mjölkmakaroner och korv men jag var ärligt talat inte avis, jag som älskar mjölkmakaroner annars.

Kvällsmellis blev det lättyoghurt, te och även resten av köttfärssoppan. Extra hungrig idag eftersom jag var på träning. Ska nog tänka mig för vad jag tränar den här första tiden, det räcker nog med Yogan.

Lunch

Ojojoj vad gott! Jag gjorde en soppa på köttfärs, 1 vitlöksklyfta, morotsslantar, körsbärstomater, peppar, 1 halv buljongtärning och 2 msk chilisås. Lite soja var det också. Nu vet jag inte om man egentligen "får" använda buljong och chilisås men jag gjorde det iaf. En klick kesella men det var rätt onödigt märkte jag... Köttfärsen är sen igår så den var redan stekt och klar. Plättlätt!

Dag 5, protein/grönsaksdag och 58,3 kilo

Lättfil, 1,5 msk vetekli, morot, 2 skivor kalkon och te. Grönsaksdag idag och det ska bli så gott att knapra på en morot.

tisdag 4 januari 2011

Middag

Det är en pannkaka med köttfärs och rödlökskeso, nu är jag verkligen mätt! I morgon är det lite grönsaker igen och det ska bli gott. Tror faktiskt jag låter bli rödlökskeson ett par dagar...Mellanmål blev det en kopp te och lättfil.

Lunch

Det blev räkor (jag älskar räkor) rödlökskeso och 1 ägg idag. Det ser kanske inte mycket ut men faktum är att jag blev mätt. Kanske det beror på att jag åt mellanmål någon timme innan, 2 havreplättar och lite lättyoghurt.

Det här med diet är absolut inte det lättaste, det är bara att inse det. Vet inte hur många gånger tanken har slagit mig att gå ut i köket och bre en macka med oändligt massa Bregott på, eller funderat på en rostad med jordnötssmör...mm jag är en mumsmaja helt klart. Saken är den att sist jag var på läkarundersökning så hade jag faktiskt ett något, inte mycket men något förhögt kolestrolvärde och det beror helt på maten.

Recept på havreplättar som för övrigt blev mycket godare än kruskakliplättarna jag hade först;)

  • 4 msk havrekli
  • 2 ägg
  • 4 msk lättkesella (finns även med smak om man är sugen på det)
  • Kardemumma eller kanel som smaksättare om man vill...

Rör ihop och klicka ut i en teflonpanna, jag tog ca 2 matskedar smet. Låt stelna ca 2 minuter på var sida. Stek inte i smör utan använd med glädje några stänk olivolja. Smakar ljuvligt när man är hungrig=)

Dag 4, proteindag och 58,9 kilo

Har sovit uruselt inatt, kan bero på att det blev lite förmycket kaffe igår kväll eller är det månen...vem vet...

Frukosten idag: keso, 2 skivor kalkon, 1 ägg, lättyoghurt med 1,5 msk havrekli som jag äntligen handlat. Lite kaffe på det. Tror jag ska dra in på kaffe (igen) för jag mår tusen gånger bättre utan. Det jag känner nu är att jag saknar frukt och juice. Jag är annars en juiceholic men det är bara att "be strong" .

måndag 3 januari 2011

Middag

Till kvällsmål åt jag havreplättar, bräckt skinka och såklart rödlökskeso. Lite gurka och tomat till. Eftersom dagen även innehöll grönsaker så kan jag bara tala om att jag har varit mycket hungrigare idag än tidigare dagar. I morgon är det proteindag igen. Jag improviserar mängder på ingredienser på det jag inte hittat recept på. Så länge man inte överdriver något så tror jag det blir bra.

Jag tror det även är ok med makrill i tomatsås men då när det är protein/grönsaksdag...tror jag: alltså....;)

Mellis, te, havreplättar och lättyogurt =)

En sak bara....drick förbaskat mycket med vatten....allt för magens skull;)

Lunch

Lunchen idag blev en lappskojs gjord på kålrot, morot och skinka. Även en klick rödlökskeso. Smakade utomordentligt smarrigt!

Dag 3, protein/grönsaksdag och 58,7 kilo

Sådärja, inne på min tredje dag och idag betyder det att jag går in i fas 2. Nu är det dags att äta proteiner/grönsaker varannan dag och endast proteiner varannan.
Jag har ingen receptbok utan har letat som en tok på nätet för att se andra dietares recept. Jag beställde boken igår med det tar ca 1 vecka innan den kommer, jag får fortsätta improviserar och leta recept.

Dagens frukost blir dock som gårdagens, 2 skivor kalkon, keso, lättyogurt istället för lättfil med kruskakli och ett kokt ägg + kaffe. Jag var till affärn för att inhandla havrekli som man tydligen ska ha med köpte fel, det blev vetekli så jag kör på med kruskan tills jag gör ett nytt försök med handlingen.

Enligt metoden bör man väga sig ofta, en del gör det 1 gång i veckan, en del 2 gånger i veckan. Jag har valt dagligen för att behålla focus. Även om viktnedgången absolut inte kommer att visa sig dagligen på vågen så vill jag ändå väga mig för att behålla fokus.

söndag 2 januari 2011

Middag

Kvällens middag, så lätt och så gott! Rödspätta stekt i ugn, het räkröra på minikesella. Räkor och persilja. Till mellanmål miniyoghurt och en stor kopp te. 2 dagar är en baggis, i morgon får jag äta proteiner och grönsaker. Hm...undra vad jag då ska hitta på?

Lunch

Det blev en sen lunch idag men jösses så god den är! Brynt kycklingfilé i en cirkel av rödlökskeso.

Dag 2, proteindag och 58,9 kilo

Idag sov jag till 9.00! Beror det på maten att jag sovit eftersom jag alltid vaknar tidigt i vanliga fall? Kan även tillägga att det här "trycket" i magen, den uppsvullnande känslan i magen har försvunnit, och det bara efter 1 ynka dag! Ser fram emot hur det då kommer att kännas om ett par veckor.
Till frukost idag blir det nästan samma som igår nästan, fil m kruskakli, 1 ägg, 2 skivor kalkon och 1 klick keso. Kaffe på det.