Sidor

lördag 12 mars 2011

Dag 67 och 55,1 kilo

Lite upp idag men det var väntat efter gårdagen, har haft grymt ont i magen hela natten och morgonen.
Det blir ju så, synden straffar sig ;)

Väderrapport

Idag blir det strålande sol och friskt ute, tänk vad skönt det skulle vara om det stod + 23 istället på termometern, då skulle jag ha suttit på min balkong och ätit min fil och druckit mitt kaffe. 

fredag 11 mars 2011

Sibylla till lunch

Lunch på Valbo köpcentrum blev det idag, en 90 grams ostburgare med fullkornsbröd, pommes och vatten. Kan ju inte påstå att det var särskilt gott men såklart det gick in i kakhålet.

Dag 66 och 54,7 kilo

Lättfil, havrekli och kaffe. Det känns som en jättebra frukost rutin för mig som kommer att fungera länge.


Det här med att vara kvar i Dukan i alla dom uträknade dagarna är väldigt viktigt skulle jag vilja påstå även om man har kommit ner i sin målvikt tidigare. Det gäller att få in det rätta tänket och att få behålla vikt och måendet. Det är det största misstagen många gör, att samma dag dom kommer till sin vikt så tror dom att man kan börja äta "osunt" igen men siduuu det går inte! Det är just därför det kallas för att jojo banta, bara för att man inte kan kontrollera sig och hitta en naturlig relation med mat/godis...

Här är det blåsigt och gråmulet, min längtan bort till värmen kan inte vara större nu...

torsdag 10 mars 2011

Lunch/middag

Skinka och keso till lunch och till mellis åt jag finncrisp och ost och lätt fil.
Middagen var köttfärssås och riven blomkål och det är sååå gott, jag kommer nog aldrig mer äta pasta till. Emil fick spagetti till sin köttfärssås.

Kvällsfikat lite mer lättfil och finncrisp....vatten!

Kesofrutti

Ja med är ju klart att jag vet vad kesofrutti är, det har jag ju koll på även om mitt minne är kortare än mina armhår;)

Lunch idag har jag ätit ett äpple, keso med skinka. Jag har så svårt att komma på nu när det gäller lunch och det känns som att jag kör mest på med proteiner ändå. Fast det är klart, jag vet ju att det blir en massa annat smarr på helgen så det gör nog ingenting.

I morgon så ska jag äta lunch ute och de blir det säkert någon vanlig mat skulle jag tro.

Jag har nyss varit på Zumba och det är dödligt roligt. Emil kommer hem om ett par timmar och jag tror jag ska göra köttfärssås och spagetti. Själv äter jag nog riven uppfräst blomkål, det var ju hur gott som helst.

Jag måste även erkänna att jag har blivit dålig på att läsa bloggarna, det beror på det exellenta Dukanforumet jag är ute på...ska bli bättre...lovar..;)

Dag 65 och 54,4 kilo

Gårdagens middag blev sen, jag åt 2 finncrisp bröd med chevreost på, skinka, körsbärstomater, lättfil och tom lite gröt.

Frukosten är ju som vanligt kaffe, lättfil och havrekli. Solen ser ut att klämma sig fram idag och det är ett par plusgrader, tyvärr så blåser det som vanligt i den här staden så lusten att vilja gå ut finns inte.

onsdag 9 mars 2011

Lunch

Idag blev det verkligen en sen lunch. Jag åt skinka och keso kort och gott!

Dag 64 och 54,7 kilo

Vaknar i min ensamhet, Emil har sovit på "Bäckis" i 2 nätter och jag har fortfarande inte vant mig. Han kommer hem idag iaf.
Lättfil med havrekli och en mugg kaffe.

tisdag 8 mars 2011

Dag 63 och 54,8 kilo

Då sitter jag här igen med lättfilen, havrekli & kaffet och tittar på Days of our lives. Det äldsta serien någonsin, den började 8 november 1965. Ganska otroligt hur en serie kan hålla på så länge. När jag bodde i Atlanta och var mammaledig så följde jag den här serien och nu när jag är arbetslös så gör jag detsamma...10 år efter.

När jag flög hem från USA en av gångerna så ropade flygkaptenen helt plötsligt att vi skulle gratulera en av flygvärdinnorna som fyllde 23 år, hon var en av skådespelarna i serien så det var lite kul. Vi flög med antingen American Airlines eller Delta. Amerikaner är ju lite rolig på det viset, lite avslappnad liksom och ropar ut saker om något verkar intressant.

Solen skiner för fullt idag och det är -1, hoppas verkligen att våren är på gång nu.

måndag 7 mars 2011

Grillad kyckling till middag

Kan ju bara säga att efter den smaskiga och mustiga lunchen så fick jag en rejäl paltkoma! Somnade av som ett slakt och kände mig totalt bakis. Nu mår jag bra igen efter att ha tränat lite, middagen fick bli ett grillat kycklinglår med keso till, även en hårdmacka.

Sitter och tittar på "halv åtta hos mig" som är ett av dom trevligaste programmen som visas på TV. Kul att se vad alla lagar för mat men det här med pilgrimmsmusslor tycker jag är aningen överreklamerat....

Ha en trevlig kväll gott folk!

Lunch på Java

Idag åt jag lunch på Java, delirullar och dom är ju helt underbara. Det får bli veckans pastarätt, mätt så det stör så nu blir det vila ett par timmar.

Dukans förslag

Herr Dukan rekommenderade exakt 54.47 kilo som min idealvikt beräknat på längd, ålder, barnafödande osv. Nu har jag ändrar min viktmätare (igen) till hans förslag. Själv hade jag som mål till 53 kilo men det hoppar jag över, jag är nöjd nu och kämpar på med att behålla den formen. Det kommer ju såklart att variera något kilo hit och dit men så länge det inte svänger förmycket så är jag glad:-)

Dag 64 och 54.7 kilo

Ja men då har jag ju hoppat över bloggen en dag igen...mycket nu.

Jag hoppas att vikten håller i sig och det är ju såklart helt upp till mig själv. I helgen blev jag vansinnigt sugen på nachochips så jag åt det tillsammans med salsa och creme fraich. Gott men det blir svid i magen direkt så det är inget skoj, jag tycker ju att det är gott med stark mat och kryddningar. Det får verkligen bara bli ibland. Det jag saknar är en kycklingrätt jag brukar göra som är dundergod och likaså en fisksoppa..

Tänk att det faktiskt finns dom som verkligen ratar dieter och ett försök till ett sundare liv, det handlar ju faktiskt inte bara om att bli smal. Det handlar ju precis lika mycket om att behålla en god hälsa, "men man ska väl unna sig så länge man lever" det är fasiken mig det värsta jag kan höra. Äter man sig till döds utan att bry sig om livet ett litet steg längre så tycker iaf jag att det är ren egoism, dina barn då, föräldrar tex..är inte dom värd dig och din hälsa? Vill någon egentligen bli sjuk av tex diabetes, hjärtinfarkt, cancer?

Jag har ju själv haft cancer och vill verkligen inte få tillbaka det, jag måste motstå viss frestelse och må bra så länge jag har chansen till det. Jag har ju en son som är beroende av mig och då vill och får jag inte vara egoistisk....

Frukost idag är som vanligt lättfil med havrekli och såklart kaffe.

Allt med måtta! Peace!