Sidor

lördag 1 januari 2011

Till middag blev det havreplättar med rödlökskeso och räkor toppat med lite klippt gräslök. En mycket bra matdag och det bästa av allt är att det dessutom smakade väldigt gott hela dagen. Ett mellanmål behövdes och då tog jag lättyoghurt och te till kvällen.

Till lunch åt jag biff, rödlökskeso, ägg toppat med persilja. Det var riktigt gott och mättande.

Jag blev jättemätt, i morgon tar jag endast 1 ägg.

Dag 1, proteindag och 60 Kilo

Idag börjar det alltså, spännande!

Jag har precis ätit en frukost bestående av 2 kokta ägg, keso blandat med 1 skiva skinka, lättfil med 1,5 msk kruskakli. Egentligen ska det vara havrekli men det har jag glömt att köpa så kruskakli får duga tills jag handlat. Sitter nu med en stor mugg kaffe (Arvid Nordqvist SVEA såklart). Vatten är ju något jag glömmer bort att dricka så det måste jag komma ihåg....

Stort fokus på mat och jag håller redan på att planera lunch och middag i mitt huvud, får se vad det kan bli.

fredag 31 december 2010

Handlat

Nu har jag varit och handlat. Säkert har jag glömt en massa men det får jag väl fixa en annan dag, just nu har jag det viktigaste iaf.
Det blev storpack med köttfärs, biff, rödspätta, räkor, ägg, kesella, persilja och gräslök bla. Jag har så jag klarar mig dom första dagarna iaf. Sen får jag inhandla alla grönsaker när det blir dags för dom dagarna.

Jag sitter och skriver ner veckomeny hör och häpna med papper och penna, det blir lättare att ha en översikt då. Det här blir kul, längtar redan till i morgon!

Sista fikat för i år

Förberedelse

Idag är det stora förberedelsedagen både fysiskt men absolut mestadels psykiskt, jag ska börja med proteindieten. Med den hoppas jag på få ordning på min mage och kropp som inte alls mår bra nu. Även försöka få ordning på min vikt så jag kommer in i min "måbra" kropp. Det är nu det gäller, jag vill inte ha diabetes eller andra matrelaterade sjukdommar. Jag ska verkligen försöka att göra mitt bästa, lyckas jag så lyckas jag...om inte så...ja då är det väl så.

Dag för dag kommer jag att lägga upp bilder på vad jag äter och även hur vikten rasar, hehehe!
När jag gör det så ger jag mig själv en sporre och lite press. Det enda jag INTE kommer att lägga ut är bilder på min kropp om nu någon skulle fundera över det...;))

Det är ett program jag ska följa som är just för mig i 113 dagar i 4 faser. Från dagens 60 kilo till framtidens 53 kilo...de ni!

Det svåra för mig är att bli av med sockerberoendet och att börja äta mycket kött, nu äter jag kött väääldigt sällan...dom 2 första dagarna blir jobbig men jag ska!

  • Dom 2 första dagarna (attackfasen)är det endast protein som gäller i alla måltider
  • 46 dagar (cruisefasen) är det protein varannan dag och protein/grönsaker
  • 65 dagar (styrkefasen) lägger man till 1 frukt per dag, 2 skivor fullkornsbröd per dag, 40 g ost per dag, 2 måltider pasta-ris-potatis per vecka. Lamm och griskött, 2fria måltider varje vecka utan att överdriva förstås och slutligen en proteindag i veckan precis som det är under attackperioden.
  • Fjärde och sista fasen (stabiliseringsfasen) äter man precis som i styrkefasen 6 dagar i veckan, 1 dag i vecka ska man ha en proteindag och det hör ska man nu hålla resten av sitt liv för att få en bra fungerande kropp och behålla vikten.

Mat att äta under attackperioden: skaldjur, fisk, skinka, kalkon, kalv/oxkött, ägg, non-fat men jag kommer att köra på Lowfat varianten fil/yogurt. minst 1,5 msk havrekli för magens skull, kaffe och te (utan socker förstås).

Grönsaker till Cruiseperioden: Gurka, tomat, majrovor, pumpa, spenat selleri, kronärtskocka, sparris, fänkål, aubergine, endiver, paprika, rädisor, lök/purjo, morötter, kålrot, kål av alla dess slag, örter, mangold, rödbetor, sallad, zuccini, broccoli, champinjoner, bönor (inte gröna) sojabönor och rabarber :)

Thats all for now, new report tomorrow!