Sidor

lördag 15 januari 2011

Dag 15 Protein/grönsaksdag och 57,4 kilo

Jaha då är det Lördag då, tiden går snabbt när man håller sån här räkning på dagarna. Det känns bra och jag vet att det inte är långt till mitt slutdatum.

Till frukost tar jag lättfil med havrekli och kanel, 2 kokta ägg, gurka, keso och kaffe.

Gud vad jag saknar frukt! Tänk vad gott med en uppfriskande fräsch fruktsallad med lite hackade pistachnötter....det är nog det första jag ska äta när jag kommer till dom dagarna.

fredag 14 januari 2011

Middag

Skinka! Det är det de blev plus lättfil med kanel. När sonen är borta så är det lättare att slarva med maten men vad gör väl det en kväll. Jag ser fram emot morgondagens middag, det blir säkert något supermumsigt!

Trevlig Fredagkväll!

Lunch

Lunchen bestod av köttfärssoppa och en skiva sotarskinka.

Dag 14, proteindag och 58 kilo

Jaha, jag som var så glad att jag kommit under 58 kilo igår och så ser det ut så här idag MEN jag skyller på mycket vätska i kroppen efter träningen igår;)

Bara att hålla ut, bara att kämpa på, det finns inga genvägar och skam den som ger sig. Huvudsaken fortfarande är att min mage är kalasbra och den "känns" plattare och mindre iaf;)

Frukost, lättfil med havrekli och kaffe.

torsdag 13 januari 2011

Middag

Middagen blev äntligen köttfärssoppan men den blev inte lika god som förra gången fast den går ju såklart i ändå. Till mellis lättyoghurt.

Lunch

Tänk vad lite spontanitet kan göra...det blev en spontankaffe på ett fik i närheten av där jag bor och det är ju jättetrevligt. Soppan jag skulle göra till lunch får bli middag istället.
Nu åt jag istället keso och skinka för att det gick snabbt och jag höll på att svälta ihjäl kändes det som. Tog ju en promenad fram och tillbaka till stan också.

Ett litet problem (ett angenämt dock) är att jag är bjuden på en fest på Lördag och då med mat och dryck inräknat. Kan tänka mig att det inte är den mest nyttigaste maten. Jag gör som så att jag tar någon extra proteindag och har roligt på festen även om jag inte behöver proppa i mig allt jag ser. Gäller även dryck också, det som är minst "onyttigt" av alkoholhaltiga drycker är vitt vin har jag för mig så jag får gå på det, även om jag är en öltjej egentligen. Det finns ju vatten också men men...är det fest så är det ;)

Dag 13, protein/grönsaksdag och 57,7 kilo

Vaknar och inser att jag inte har hunnit flyttat på bilen, förväntade mig parkeringsböter igen MEN det fick jag inte för jag hade ju fått en parkeringsplats igår som jag glömt bort. Bra va!
Jag kan ju inte bara skylla på att hjärnan inte kommer ihåg pga bristen av kolhydrater men det blir ju absolut inte bättre heller.

Frukost som vanligt lättfil, havrekli och kaffe.
Jag gjorde ju skorpor igår men vräkte i mig allihopa för det var så gott att knapra på något. Nu ser jag fram emot lunchen...:)

onsdag 12 januari 2011

Middag

??? Middag...eller vad jag ska kalla det. Jag gjorde kardemummaskorporna som jag hittade ett recept på och så smulade jag ner dom i lättfil och åt det som kvällsmat. Hade även rödlökskeso. Jag förmår mig inte till att äta ägg idag helt enkelt.

Imorgon har jag tänkt göra köttfärs/vitkålssoppa eftersom det är protein/grönsaksdag. Den ser jag fram emot för det måste ju bara bli supermumsigt:)

Lunch

Rödlökskeso med skinka på lunchen. Mellan frukost och lunch åt jag en burk tonfisk, ja inte burken då förstås om nån skulle påpeka det. Dom har börjat med lite mindra burkar som är helt perfekt storlek att äta upp som mellis.

Tränade Aerobox 45 minuter och ikväll så ska jag på Afrodance som jag i ett svagt ögonblick bokade in mig på....kanske rätt osmart men men...vem har sagt att man ska vara smart jämt;)

Som sagt, vikten har sakta sakta krypit nedåt, jag har ingen större brådska och det är ju bättre om det går långsamt. Jag är inne på dag 12 och väger 57,7. Från början var det ju 60 prick så jag är nöjd med min prestationer. Vi får väl se hur fortsättningen blir men jag ger inte upp.

Magen och proteiner


När man äter mestadels proteiner så är det inte helt ovanligt att magen inte är som den ska. Då menar jag förstoppning! Otrevligt ämne att ta upp men ack så viktigt;)

Havrekli ska vi ju äta varenda dag för att hålla magen i trim, plus att dricka cirka sjutusen liter vatten om dagen. Nu är det ju bara så att jag håller på att dränka mig själv och lyckas inte få i mig så mycket mer vatten.


En sak som kan hjälpa är att tugga i sig en sån här Frukt & Fiber kub, det kan lösa upp det mesta. Det är något Jag kan rekommendera ifall det blir outhärdligt oavsett vad Dr Dukan tycker om det. Det finns på Apoteket för 89 kronor!

Dag 12, proteindag och 57,7 kilo

Lättfil med havrekli och kanel, kaffe på det så kommer jag igång. Nu har ju skolan börjat för Emil så det är tidiga mornar som gäller....tänk vad snabbt man kommer in i skollovens lugna lunk.

Det är fortfarande sen några dagar rätt mild i luften men enligt nyheterna ska det bli kallt igen i hela Sverige. Vill inte det, jag vill ha sol och varmt nu!

tisdag 11 januari 2011

Middag

Idag har maten inte varit nå intressant att laga. Till middag idag var det stekt ägg och skinka plus rödlökskeso. Mellis har varit fil.

Grymt sockersug så det rullade ner 2 chokladkulor helt oförberedd rätt ner i kakhålet. Nu har jag nästan dåligt samvete för det....att det ska vara så svårt att hålla sig. Jag säger som min insperatör...socker föder socker...typ nåt sånt...kolhydratdagarna är fasiken mig värre än endast proteindagarna. Är man sockerberoende så kanske det bästa är att avstå HELT men och andra sidan behöver man ju näringen i tex kål odyl. Svårt fall sa doktorn!

Lunch

En liten verifierad repris på gårdagens middag.

Paprika, purjo, tomat och en massa räkor med mycket krydda fräst i teflonpannan i en skvätt olivolja. Till det rödlökskeso och jag säger bara....himmel vad det var gott!

Vatten, vatten, vatten....varför glömmer jag? Slurp slurp!

Dag 11, protein/grönsaksdag och 58,2 kilo

Nu har jag varit ut och flyttat på bilen så jag slipper få fler parkeringsböter. Jag tycker verkligen inte om vintern och datumparkering, brist på platser överallt.

Frukosten är som vanligt nu, lättfil med havrekli.
Jag skippar äggen på morgonen nu, blir lite less på dom. Tror jag har ätit nästan 40 ägg på 11 dagar.

Igår hade jag ett CORE pass och idag ska har jag ett Body-Balance, mina promenader jag skulle börja med har helt enkelt inte blivit av.....SKÄRPNING!

måndag 10 januari 2011

Middag

Man tager vad man haver heter det ju så idag blev det havreplättar, räkor som jag kryddat med chili, peppar, och paprikapulver. Dom lade jag ner i pannan och värmde upp dom lite snabbt. Sen pressade jag på citron över maten. Det blev gott på riktigt och absolut inte sista gången. Ett glas lättfil till det och nu sitter jag och hinkar vatten och väntar på att "halv åtta hos mig" börjar.

Lunch

2 ägg
2 köttfärsbiffar
2 skivor skinka
lite keso, det var dagens lunch.

Det blev lunch lite tidigare idag eftersom sonen skulle upp till skolan, trodde vi ja! Det visade sig att det är studiedag idag så vi har varit vaken onödigt tidigt idag =)

Nu känns det som att jag äter precis samma hela tiden men med nästintill 0 kolhydrater i kroppen så fungerar inte tankesättet så bra....fast å andra sidan kanske den inte gör den i vanliga fall heller;)
Middagen får jag klura lite på men inte omöjligt med havreplättar, det var ju ett tag sen...:)

Dag 10, proteindag och 58,4 kilo

Ja som ni ser så rasar vikten något så fruktansvärt, eller inte ;)
Men jag är inte den som ger upp, det är bara att bita ihop och fortsätta. Jag har iaf en skön känsla i kroppen och magen, det är huvudsaken.

Frukost på denna proteindag blir lättfil med havrekli plus en kopp kaffe.

söndag 9 januari 2011

Middag

Dagens middag slog jag till med en omelett (eller röra stämmer bättre) innehållande paprika, purjo, gräslök. Till det blev det bräckt skicka och rädisor. Mycket mumsigt, paprikan...helst den gula tycker jag avger en söt och mycket god smak när den har legat i pannan och fräst sig mjuk.

Lunch

Rödspätta med spenatblandning av purjo, vitlök, crabsticks och körsbärstomater. Lite salt och peppar, citronen gav en utomordentligt god och fräsch smak. Det här är påhittad rätt av mig. Sonen frågade om det var kompost, hehe tack för den! Det var mycket godare än vad det ser ut som;)

Dag 9, protein/grönsaksdag 58,4 kilo

Godmorgon, vaknar idag över att snön smälter, det droppar och rasar från taket.

Min frukost blir lättYoggi med kruskakli och en morot. Idag måste jag handla lite igen...jag föredrar fil istället för yoghurt, synd att det bara finns i 1 litersförpackningar.
Jag känner att jag även behöver ta en titt på listan av varor så kanske det blir lite förnyelse i maten. Det har blivit rätt enformigt nu men det har funkat.