Sidor

lördag 12 februari 2011

Vatten

Det här med vatten eller annan form av vätska. Det är viktigt för att hålla igång magen och driva ur vätska ur kroppen. Äter man som är tex jag i detta fall väldigt mycket proteiner så kräver kroppen mycket vatten för bla njurarnas skull. Nu pratar jag inte om ett helt vattenfall i dagskonsumtion utan ca 3 liter vatten om dagen.

En vanlig dag utan Dukan inblandad så dricker iaf jag kanske ca 3-4 glas om dagen och det är på tok för lite det med, helst när man tränar. Det är samma sak här...det är vanan det handlar om helt enkelt. Nu har jag några vattenflaskor utspridda i lägenheten så jag ser dom och kan dricka ofta. Det hjälper viktnedgången, det hjälper att känna sig pigg & skön i kropp och mage.

Fusket


Det här har jag fuskat med idag, jag njöt när jag åt men fick apont i magen sen, inte bra!

Middag

Jag har ätit lättfil till middag! Jag har fuskat som en tok idag. Åkte hem till mor och far och där åt jag en dammsugare och After Eight, svängde in på affären och handlade ostkrokar som jag har mumsat på.....fel fel fel men nu är det gjort!

Det kommer garanterat att visa sig i morgon på vågen, nu när jag varit så duktig och allt men som sagt, även solen har sina fläckar ;)

Lunch

Till lunch idag står det kokt blomkål och köttfärssås på menyn. Jag håller med om att det ser aningen trist och fattigt ut men jag kan lova att det smakar bra.

Dag 42, protein/grönsaksdag och 55 kilo

Alltså det här med vatten är ett underverk! Efter att ha stått still så händer saker hela tiden nu, jag fick nästa en chock i när jag ställde mig på vågen idag, 55 kilo! Enligt Dukan himself så har jag ca ett halvt kilo kvar men jag har satt som mål 53. Ok, jag vet att det kan vara lite till överdrift men hellre lite för hårt mål än för lätt.

Jag är nöjd nu iaf, byxorna får jag på mig. Magen känns finfin utan större smärtor.

Frukost blir lättfil, havrekli och kaffe. Nästan alla mellanmål jag äter är fil, yoghurt eller keso.

Ha en fin Lördag♥

fredag 11 februari 2011

Planerade unnar/ätar/frossadagar

Tänkte på det att det finns ju Dukanare som planerar in sina fester och speciella dagar så man verkligen vill och kan äta som en vanlig frossande människa. Nu har jag 2 såna dagar inplanerade och faktiskt ligger dom på samma helg.

Det är om ett par veckor, på Fredagen ska jag gå ut med mina gamla arbetskamrater och mumsa och säkert ta en öl. Lördagen går jag med min kompis sen typ 35 år tillbaka, vi går utan barn  i lugn och ro och mumsar och har en helkväll. Man kan ju kalla det en riktig nostalghelg.

Jag tror det är bra att verkligen planera och se fram emot sådana tillfällen, jag känner mig själv rätt bra så hade jag inte något sånt så tror jag att jag skulle götta mig lite i tid och otid. Nu gör jag det lätt för mig och kan verkligen planera min mat både före och efter. Bra va!

Middag

Till middag provade jag för första gången i mitt liv pilgrimsmusslor. Ingen smaksensation direkt men det gick i tillsammans med rödlökskeso

Dom här tre små tänker jag äta som Fredagsmys.

Lunch

Nu har jag redan ätit lunch, det blev kalkon och keso. Dags att hoppa in i duchen och knalla ner på stan en sväng.

Jag tänker faktist gå till Gefle Chokolateri där dom gör den allra finaste och godaste Calvadostryffeln. Den är dyr men det är bra, då räcker det att köpa ett par bitar och sen är man faktiskt nöjd. Det få bli mitt Fredagsmys till kvällen. Emil köper jag lite annat godis åt som jag vet han tycker om. 

Dag 41, proteindag och 55,7 kilo

Vilket snöväder alltså, dagen började bra med att jag sov över vilket resulterad i att Emil också sov över. Men utsövd och pigg skuttade vi upp och ut till bilen för att skotta fram den. Vidare upp till Brynäs där Emil går i skolan.

Nu sitter jag här med mitt vanliga kaffe, min vanliga lättfil med sitt vanliga havrekli. Burr, har ingen större lust att gå ut nåt mer idag.

Ta det lugnt i trafiken och ha en bra dag.

torsdag 10 februari 2011

Mellis

Före yogan så satt jag in en liten burk med hallonfil i frysen, den hade frysit sig precis lagom tills jag kom hem. Gott med något som smakar glass, jag är galen i glass annars och helst Ben&Jerrys glass..det är nästan så jag ser stjärnor när jag tänker på den. Det kommer nog att bli min Fredagsmys sen när jag kommer in i fas tre i den här historien.

Middag

Idag gjorde jag pasta med köttfärssås till skrutten.
Själv gjorde jag efter tips  blomkålsris, jag rev blomkålet med rivjärnet och fräste snabbt på det i lite olivolja. Sen åt jag det och köttfärssås, MUMS vad gott! Det var absolut inte sista gången, kanske tar lite till senare ikväll efter Yogapasset.

Lunch

Till lunch åt jag bräckt skinka och keso. Mellanmålet blev lättfil. Mycket vatten har jag lyckats fått i mig, bra va!

Nu ska jag bara filosofera till skrutten kommer hem, känns skönt...

Dag 40, protein/grönsaksdag och 55,9 kilo

Tjohooo under 60! Iaf idag, imorgon kan det ju visa lite över igen. Det svänger ju ibland men jag har märkt att när jag dricker vatten som jag ska så går det faktiskt lättare. Jag skulle ju testa det här med grönt te men det har jag totalt glömt bort :-)

Lättfil med havrekli, kanel och min stora svarta mugg med kaffe blir som vanligt min frukost.

Inatt har jag sovit som en stock och vaknat av mig själv. Emil har sovit på kortis så ansvaret har jag lämnat bakom mig för ett dygn. Han kommer hem i eftermiddag den lilla skrutten :-)

onsdag 9 februari 2011

7 dagar

7 dagar kvar i denna cruisefas och då ska jag alltså hinna gå ner ca: 1 och 1 halvt kilo  annars så får jag fortsätta tills jag har gjort det. Men när jag väl gjort det så får jag börja lägga till lite bröd, frukt, pasta och potatis men inte varje dag förstås. Det ska bli gott även om jag har fuskat med nån godsak här och där.

Jag är iaf stolt över mig själv. Det som är lite lustigt är att det finns faktiskt folk som skulle bli så jäkla glad om jag misslyckas. Varför önskar nån det, pga av avundsjuka eller för att känna sig mer lyckad än någon annan? Folk är då bra lustig måste jag säga.....

Middag

Ikväll njöt jag av bräckt skinka och keso. Nu är det bara TV kvar för jag är helt slut och har jordens huvudvärk. Fick erbjudandet att komma ner på Harrys och va med i en musikquiz men jag orkar banne mig inte. Skönt med en vilodag, det behöver man.

Mellis

Lika bra att säga det med en gång! Till mellanmål blev det en fika i Valbo köpcentrum och då en Latte med en moccaruta till...den var inget vidare, torr, söt och lite tråkigt. Frågan är egentligen, varför tog jag en när jag vet att dom inte är så god? Det är bara hemmagjorda som smakar bra om man nu ska äta.

Nu ska jag på föräldramöte så det blir en senare middag, ska bara klura på vad..

Lunch

Sitter och myser med Magnum P.I på TV och äter keso och kalkon. Har haft en halvdag på Framtidscentret och det kändes lagom. Jag har lite ont i huvudet och är trött, känns som att vila är vad som behövs nu.

Jag har inte gjort några andra betraktelser idag gällande mat men ganska många som handlar om helt annat...

Dag 39, proteindag och 56,0 kilo

Tjoho, 56 prick!

Lite händer det i vikten och hur jobbigt det än känns och "man" = jag  har god lust att ge upp ibland så näee! Det är kul när det händer, säkert lite samma känsla som att kunna få på sig sina favoritbyxor, förmodligen samma känsla som att vinna en massa pengar på spel (har dock aldrig hänt mig).

Idag så var det ekande tomt i kylen, min frukost blev en limpmacka med messmör på, det som Emil äter till frukost. Ett fuskmoment på min proteindag.....kaffe till det. Jag vägrar att få dåligt samvete över det, tycker det känns lite onödigt att spela martyr utan det är bara att acceptera att det blir lite "fel" ibland.

Just nu sitter jag och kollar på TV4 och artisten som är med och sjunger. Dom brukar ta rätt dåliga artister men idag har dom en kille som sjunger jättemysigt och han känns äkta...kommer inte ihåg vad han/dom heter...

Ha en bra dag!

tisdag 8 februari 2011

Bamsemums

Nu skulle jag kunna trycka i mig ett tjugotal påsar med Bamsemums! Gud så gott! Som tur är så finns dom inte i Sverige utan bara i vårat grannland Norge.

Middag

Efter ett härligt Body-Balancepass så äter jag en räksallad, så fräscht och gott. Börjar få skal på kroppen snart för att jag äter så mycket räkor...

Lunch

Nu ska jag steka mig en biff, ett par ägg och äta körsbärstomater till. Det blir en tidig lunch för jag ska på ett föräldramöte mitt i lunchtid. Det bästa är att se till att man är ordentligt mätt innan man åker iväg någonstans. Fika bjuds ju oftast på möten och för att motstå frestelser så är det bra att vara mätt.

Just ja, tror jag har sagt det förr men säger det igen....det är så lätt att glömma bort grönsakerna och bara fokusera på proteinet...varför? Grönsaker är ju gott ju!

Dag 38, protein/grönsaksdag 56.1

Lite ner idag, snaaart står eländet på 55,9 och då ska jag jubla så väggarna skakar!

Lättfil med den jättegoda havreklin, ärligt..jag tycker det smakar supergott. Jag saknar faktiskt lite nötter och bär i min fil. Det är så gott med hallon och blåbär in fil annars. Tur jag har kanel iaf för det förhöjer smaken rejält. Koppen med kaffe piggnar till min nu så kolhydratfattiga hjärn som känns som en seg kola...

måndag 7 februari 2011

Lunch och middag

Fullt upp idag, möte, promenad och träningspass.

Till lunch åt jag Keso, mellis blev det yoghurt och till middag biff, stekt ägg och keso.

Nu till kvällsmellis tar jag lite fil med kanel. jag har varit riktigt duktig och druckit mycket vatten idag och det känns så himla bra i hela kroppen nu. Spännande att se om det råkar hända något mer rent viktmässigt...hoppas hoppas hoppas...:)

Dag 37, proteindag och 56,2 kilo

Japp lite nedåt igen, jag har druckit massor av vatten och det hjälper till. Man samlar så mycket vätska i kroppen när man inte dricker och det känns ju onödigt. (har inte tagit grönt te än ;)

Frukost blir fil med havrekli och kanel, en mugg kaffe.

En promenad till Trygghetsrådet för att söka jobb och träffa mina forna kollegor i samma situation. Jobbade på Ericsson tidigare men dom flyttade fabriken till Tallin och gjorde 2000 personer arbetslösa....men jag säger bara Ha en bra dag, sämre kan man ha de =)

söndag 6 februari 2011

Mellis

Nu blir det lite mellis, lättyoghurt och körsbärstomater! Aqua i mängder.

Vad roligt det här nya forumet är och ett måste för Dukanare =)

Middag

Tonfisk och rödlökskeso, kokt ägg, körsbärstomater och gurka. Det var den lilla middagen idag.
Mellis är det fil och Wild Chips som gäller...

Lunch

Medans Emil äter köttbullar i fullkornskorvbröd som han älskar så gör jag mig en omelett idag.

Solen skiner och vi tar en liten promenad för att "passa på".

Dag 36, protein/grönsaksdag och 56,6

Något måste vara helt galet, jag står ju helt still nu...förbannade helger rent ut sagt! Allt går så mycket lättare i veckorna när rutiner går sin gilla gång med mat och tider. Har ju tur att det är Måndag i morgon igen och ordning och reda.

Lättfil med havrekli och kanel, kaffe såklart.