Sidor

lördag 19 februari 2011

Näämen nu räcker det!

Nu tänker inte jag väga mig på flera dagar, hela den här helgen har varit helt fel i matväg. Usch vill inte men det blir så ändå och jag kan inte skylla på någon annan än mig själv heller.

Jag ta några proteindagar i rad för att komma i balans igen, när  jag ser ett ljus i tunneln och kommit över den här känslan jag har nu.

Sitter och glor på melodifestivalen men blir fasiken bara mer deppad av skiten. Vilket skräp!

Lunch

Lunch eller mellanmål kanske passar bättre har jag nyss ätit efter ett Yogapass- Jag åt rökt lax och lättfil, det här med att smaklökarna förändras drastiskt kan jag skriva under på. Satan i gatan vad salt det var, fast god såklart!

Nu är det då inga problem med att hinka vatten;)

Dag 49, proteindag och 55 kilo

Upp igen, beror väl på glassen och annat småfusk! Fan att det ska vara så svårt ibland men jag vet att det blir så när jag lätt är uttråkad och är less. 

Lättfil med havrekli och kaffe som vanligt.

fredag 18 februari 2011

Middag

Middagen blev inte som planerat eftersom vi har varit på en biltur. Det får bli Tacos i morgon.

Emil åt istället köttbullar och jag har ätit fil och keso med räkor. Det blir rökt lax lite senare när jag sitter och ugglar framför tv:n.

Fredagens mys blev vaniljglass med chokladsås.

Lunch

Japp dags för det igen, skinka och keso och inget annat lullull.

Emil har beställt tacos ikväll, det har vi inte ätit sen jag började med Dukan. Jag kör med kyckling i stället för köttfärs...mycket godare skurna i små bitar fräst i tacokryddan.

Dag 48, protein/grönsaksdag och 54,8 kilo

Lite upp och så lite ner, det är så dagarna går nu. Idag är egentligen det sista dagen i cruisefasen och i morgon ska jag gå in i nästa. Men vi får se, jag kanske går in i det på Måndag istället...ska fundera lite..

Jag ska skjutsa Emil till skolan för jag hörde att han var upp i natt och gick på toa, men han kissade tydligen bara:)
Magsjukan jag misstänkte skulle komma har inte kommit till mig el Emil men jag känner mig inte tipptopp.

När jag kommer hem så äter jag frukost, det blit lättfil och havrekli tillsammans med en stor kopp kaffe som vanligt.

Ha en bra Fredag och fortsatt trevlig helg. Peace♥

torsdag 17 februari 2011

Magsjuk?

Jag har haft ett Yogapass nu ikväll men nu när jag kom hem så känns det precis som att jag ska få magsjuka. Grymt ont i huvudet och oroligt i magen, precis så som det brukar kännas innan det börjar.

Jag ska svälja en massa peppar nu och gå och lägga mig, är totalt slut nu...Magsjuka är absolut ingenting jag vill ha, allra helst inte nu när jag Dukanar...

Middag

Köttfärssås eller vi kan kalla det soppa efterson jag spädde ut med vatten. Inte speciellt gott men jag är mätt iaf.

Lunch

Till lunchen åt jag tonfisk och ägg men jag är trött på ägg!

Jag har tagit fram köttfärssås som jag hade i frysen så det blir det till middag. Emil får makaroner till men jag vet inte riktigt vad jag ska äta till, det ekar i kylen nu men jag orkar inte gå ut och handla.

Forum

Det är verkligen kul att läsa i Dukan-forumet och se alla resultat och målmedvetenhet. Det här känns som att det är den bästa dieten ever även om jag inte har rent praktiskt utövat någon diet tidigare. Jo förresten, jag har varit med i hälsovakten förut och den var bra, man åt ju vanlig mat men räknade kaloriintaget och vägde maten.

Det är viktigt att få i sig all näring som mineraler, vitaminer osv. Att utesluta något som fett och kolhydrater för jämnan tror jag inte är bra alls. Kroppen behöver alla delar fast i mycket mindre mängd än vad vi, och då menar jag hela svenska folken i princip stoppar i oss. Det handlar om begränsningar, det går inte att äta godis varje dag, det går inte att dricka vin varenda dag det går inte att bara äta endast ett päron varenda dag för då är du riktigt illa ute.

Hur du och jag än beeter oss så har vi 1 stämpel på oss, anorektiker, alkoholist, matmissbrukare, rökare, perfektionist, slarver, träningsfreak, slöhög osv osv....Alla resultat är bra om man närmar sig sitt mål på ett "sunt" sätt, om man försöker, om man kan och vågar säga nej eller ja....

Dag 47, proteindag och 54,2 kilo

2 glas rött, och 2 öl. Det blev gårdagskvällens fusk plus några pommes stripes som jag snodde av syrran.
Idag ser jag fram emot proteindagen och det ska bli så gott. Usch det känns som att det inte är värt att fuska men nu är det gjort (IGEN) och jag ska komma ihåg den här känslan.
Frukost blir lättfil med havrekli, kanel och kaffe.

onsdag 16 februari 2011

Lunch

Jag känner att jag har stor kolhydratbrist nu, jag hade 2 Yogapass igår plus ett Core så det är dom som spökar. Det blir ju lite annat med diet när man tränar samtidigt och då får man försöka lyssna på kroppen. När jag hoppar in som vikarie sådär så är det inte riktigt planerat och det går åt mycket energi.

Just därför har jag till lunch ätit kolhydrater, inte mindre 8 skivor delikatessbröd..sånt där hårt vitt "pensionärsbröd". Nu känner jag mig mycket fräschare i kroppen igen, skönt. Jag åt även tonfisk för proteinets skull.

Promenad

Det är så skönt att bara vara, att slippa ha något att göra för en dag. Helena ringde och fråga om jag skulle med på en kort promenad, den korta blev lång och nu är jag hemma igen nöjd och luftad. Fick även sällskap ner i min läskiga källare för att se om fårskinnsfällen låg där så mitt kommande syskonbarn får något mjukt och värmande på sig men jag hittade det inte.

Däremot så tog jag upp mina tennisrackert, tänkte jag skulle damma av dom och spela nån gång. Inte för att jag kan och jag har ingen aning om hur man räknar poäng men det är kul att slå och spela.

Nu äter jag lite Wild chips till mellanmål och ska titta på en film innan duschen. Ikväll så är det musicquiss på Harrys och det ska bli kul, jag har aldrig varit på den.

Dag 46, protein/grönsaksdag och 55 kilo

Aningen förvirrad där jag räknar dagar här, idag ska det vara dag 46 med dag 44 hade jag tydligen 2 gånger men det är åtgärdat nu.

Nu är jag på slutet, på dag 49 (om jag räknat rätt)  så ska mitt mål vara på ungefär 54 som nu Dukan skulle hjälpa mig till men jag får nog fortsätta någon extra dag som det ser ut som. Känns konstigt att komma att få äta lite bröd, frukt och ett par fria måltider i veckan sen. Känns nästan lite skrämmande, jag vill inte tappa tänket med måltiderna och behålla min sköna mage på insidan och vikten. Det gäller att behålla det hela nu och stabilisera..

Frukost idag är lättfil med kanel och havlekli plus kaffe.

tisdag 15 februari 2011

Vikt

Enligt Dr Dukan så är min vikt teoretiskt 53.62 kilo och Dukan hjälper mig med sin uträkning till 54.47 kilo. Visst är det lite lustiga siffror? Varför inte säga 54 prick? Jag flyttar min "mätare" till 54 från 53 så känns det mer rätt på något vis.

Middag

Efter en massa yoga idag så har jag ätit Lönnebergaskinka och Verums passions/vaniljlättfil till middag.

Nu känner jag mig så trött så jag är svimfärdig. I morgon så har jag en egodag, en dag som bara är för mig. Jag ska inte hålla något pass, jag har inget barn hemma, och jag kan göra precis vad jag vill.
Filosofera,  fundera över livet och dess möjligheter & bekymmer...alltid lika spännande.

God kväll!

Helena och Frödinge har bakat blåbärspaj.

Lunch

Nu är jag nyfrillad och nyäten. Håret blev mycket kortare både i nacken och lugg och det känns riktigt skönt!
Jag åt 2 stekta ägg och lättfil till lunch.

Syrran ringde och bjöd över mig på kaffe nyss så jag springer väl över gatan till hennes hus. Skönt att det är nära....jag hörde henne mumla något om en blåbärspaj också...men jag går ju på diet! ;)

Sitter hos frissan med folie i håret, en kopp kaffe och 2 Bragokex under väntan.

Dag 45, proteindag och 54,9 kilo

Ojoj, idag sov vi över IGEN! Det är grymt jobbigt att vara arbetslös för det jobbas hela tiden i huvudet ändå. Inte konstigt att man är utmattad.

Nu har jag ätit min lättjordgubbsfil fast med kruskakli idag. En mugg kaffe såklart till det.

Ska skynda mig igen nu för att hoppa in i duschen, jag ska gå och få min frilla fixad.

Ha en bra dag!

måndag 14 februari 2011

Middag

Lättkokt spetskål och bräckt skinka till middag och det var inte alls dumt. Den här spetskålen är så god och  mildare än vanlig vitkål. Jag brukar koka kålsoppa på den också (ett tips).

Lunch

Eftersom jag inte åt någon frukostfil idag så blev det till lunch istället med den sedvanliga msk havrekli. Även lite Wild Chips att mumsa på.
Jag har fått dille på den här filen, Gefleortens lätt hallonfil, sagolikt god så köp gärna en liter om du får vägarna förbi Gästrikland.


Nu ska jag bara slöa tills Emil kommer från skolan, sen blir det ett Corepass och kanske ett Zumba.
Ett äpple så rött, sött och gott! Detta blev alltså min frukost eftersom jag hade ett möte 8.00 i morse annars har jag ätit min fil som vanligt:)

Dag 44, protein/grönsaksdag och 55,5 kilo

Nu sitter jag på framtidscenter och har precis haft ett möte med min jobbcoach.

Frukosten glömde jag totalt bort för att jag skulle vara här klockan 8 så jag tänker tjuva en frukt som finns här. Ok jag vet att jag inte ska äta frukt nu men det tänker jag göra ändå...hehe jag som skrev senast igår att jag inte skulle fuska den här veckan...

Ha en bra alla ♥ dag.

söndag 13 februari 2011

Middag

Räkor, keso blir bra som middag ikväll. Jag har ätit lättfil till mellis som vanligt, jag känner mig lite frysen så en kopp te till Solsidan passar bra.

Den här veckan ska jag inte fuska ett dugg, så det så! Har ju så några dagar kvar till frukt, ost och ris. Mums vad gott det ska bli med en liten miniostbricka på Fredag 40 gr..vad ska man välja då..chevre och honung i ugnen på ett fullkornsbröd kanske....och en kall Cider ska jag nog slå till med också förutsatt att jag klarar det jag ska den här veckan.

Lunch

Lunchen intagen och det blev kalkon och keso. Ingen Nobelmiddag direkt men det fungerar, har man ett tydligt mål så är det till för att följas. Vägen kan vara kort men också väldigt lång, det beror på hur mycket tid och engagemang man har lust att lägga ner men börjar man aldrig så är vägen ofantligt lång. Då kanske man ska avväga att bara låta saken vara.

Jag fuskar ibland och gör vägen längre, inget snack om saken men nu är det inte långt kvar och det är "bara" att försöka intala sig själv att nu j*vlar!

Dom olika faserna

Olika matfaser under olika antal dagar fick jag av Dukan när jag började 1/1-2011 (ca 6 veckor sen)

Fas 1, 2 dagar med protein
Fas 2, 46 dagar med endast protein varannan dag och proteiner/grönsaker varannan dag
Fas 3, 56 dagar där jag lägger till pasta/ris/potatis men endast 2 dagar i veckan. Även 40 gr ost, 1 frukt, 2 fullkornsbröd per dag. 2 "fria" måltider i veckan men hålla sig till 1 proteindag i veckan.
Fas 4, resten av livet! Ät som i Fas 3 6 dagar i veckan. behåll proteindagar och som rekommenderat Torsdagar men det får man väl känna efter vilken dag som passar bäst.

Jag har 4 dagar kvar i fas 2 perioden förutsatt att jag klarar att gå ner ca 1 kilo till men jag tror att det blir någon dag extra faktiskt :)

Dag 43, proteindag och 55,3 kilo

Ja det blev som jag befarade, lite vikt upp men det gör inte så mycket för jag hade ju räknat med det.

Lättfilen var tyvärr slut på affären så jag köpte en som det är 2,6 procent fett istället. Även om inte det är mycket så känns det verkligen på konsistensen att det är "tjockare", lättfilen är MYCKET godare. Havreklin smakar som vanligt precis som kaffet.