Sidor

lördag 5 februari 2011

Middag

Räkor och dilkeso med några stänk citron.
Har annars inte gjort några speciella matbetraktelser sen lunchen. Jo förresten, jag vill så gärna knapra pistagenötter och cashewnötter men det är ajabaja. Får ta lite WildChips istället.

Lunch

Jag är en sådan person som aldrig stoppar kniven i mun när jag äter, jag tuggar alltid med munnen stäng. Bordskick för mig är viktigt vid bordet och när man äter tillsammans. Jag kan bli galen över folk som smaskar eller har munnen öppen, vem vill se en läskig tunga och äcklig mosmat i någon annans mun?

Idag fick jag klämma lunchen i min ensamhet och då kände jag mig som en grottmänniska. Ett stort saftigt kycklinglår i ena handen och en stor gaffel med keso i andra, glufs vad det gick i snabbt...jag hann knappt känna smaken...nu ska jag ta en liten vila innan jag hämtar min älskade unge som sovit borta inatt.

Dag 35, proteindag och 56,2 kilo

Gårdagens synder straffade sig direkt som väntat....men det är historia, nu ska vi blicka framåt!

Kaffe, lättfil och havrekli till frukost.

Solen är på väg fram och det är rätt kyligt ute, så pass att rutor på bilen måste skrapas.

fredag 4 februari 2011

Lunch & Middag

Ja men nu blev det ju som det blev....lunchen idag blev en kycklingsallad och middagen bestod av denna vildmarkstoast. En kall köttbit på ett kallt bröd med en kall svampstuvning, notera att allt detta ska vara varmt. Till det var det pommes frites och beasås och lite sallad. 2 öl drack...det godaste på hela kvällen var ölen.

Det var en trevlig kväll och kortvarig, passade mig perfekt. Maten var inte den bästa och jag kommer inte att äta någon mer gång där om jag får bestämma. Fast det är klart, det stället finns ju för att spela biljard och dricka bärs and nothing else.

Mellis har jag ätit eller snarare druckit och då lättfil. I morgon blir det väl en tung dag på vågen,...hehe men det ska jag snabbt återställa.

Nu är det godnatt, i morgon förmiddag har jag ett Yoga pass och sen på dagen ska jag gå på Zumba...såå kuuul!

Byxor

Måste bara tillägga att jag har köpt ett par brallor via nätet, dom var för små men jag vägrar att skicka tillbaka dom. Dom kommer på och jag kan knäppa ihop dom men dom är aningen trång över röven.....snart är dom inte det och jag kommer att kunna ha dom, så det så ;)

Dag 35, protein/grönsaksdag och 56,0 kilo

Tjoho, nu är det nära under 56! Åh jag blir lite irris över att det är ikväll vi ska äta ute även om det är trevligt förstås att träffas och ha skoj. Jag valde vildmarkstoast som är en oxfilé med en svampstuvning, själva toasten kan jag ju alltid pilla bort.

Lite feber känns det som jag har iofs så vi får se hur jag gör, crossfit som vi skulle prova på innan hoppar jag över.

Gefleortens lättfil med jordgubbssmak och havrekli, 1 mugg kaffe till frukost.

Ha en trevlig Fredag

torsdag 3 februari 2011

Middag

Proteinkällan i dagens middag kom från en grillad kyckling. Jag har druckit mycket vatten idag men har en grym huvudvärk och känner mig febrig. Vet sjutton om jag kan gå med på middagen i morgon.

Jag har ju även Yogan ikväll och hinner inte få någon vikarie. Antingen kommer det att bryta ut eller så är det bara en fejksjuka idag. Jaja, den som lever får se som det så rått heter....

Lunch

Keso och fil  igen. Bara att stå ut även om jag börjar känna mig less på keso. Det ska bli gott sen när jag kan blanda ett äpple i keson, det är rätt fräscht och gott faktiskt.

12 dagar kvar

Nu har jag 12 dagar kvar tills jag får komma in i den tredje fasen. Då får jag lägga till 1 frukt per dag, 2 skivor fullkornsbröd, 2 rätter innehållande pasta, ris eller potatis i veckan. Allt förutsatt att jag går ner dom tänkta 2 kilorna jag har kvar...annars så får jag skjuta på det lite helt enkelt. Frukt skulle vara gott nu verkligen, det äter jag mycket av i vanliga fall...skulle kunna bli frukterian känns det som.

I början är det lättare att få ner eftersom det är först och främst vätska som försvinner och sen det onödiga dallret som ligger runt kroppen. Nu är det liksom som still, jag fortsätter iaf och ger inte upp..vill ju inte vara en loser;)

Dag 34, proteindag och 56,4 kilo

Vågen står ju still, jag som skulle väga 56,1 idag;)

Frukosten är lättfil med havrekli och kaffe som vanligt. Idag måste jag försöka komma ihåg att hinka i mig vatten som jag annars glömmer.

Övrigt idag så blir det en liten prommis ner på stan (tar ca 7 min) och ikväll har jag ett Yogapass.

Ha en bra matdag alla och kämpa på ifall det skulle gå lite tungt men jag vet att "ordet" kämpa låter förjäkla löljigt ibland....

onsdag 2 februari 2011

Kvällsmål

Ja nu har jag tagit lite kvällsmål efter Zumbapasset, det är så otroligt roligt och jag får riktiga lyckokänslor. Precis lika känslor som ett barn på självaste julafton när tomten kommer med paket.

Middag

2 stycken biffar har jag tuggat i mig till middag. En mycket bra matdag och jag känner mig nöjd och glad. Som mellis så fick jag en liten skål med köttfärssoppa hos min syster. Egentligen så kan vi väl kalla det lunchen och filen som mellanmål fast omvända tider...skitsamma=)

Lunch

Lite fil och keso till lunch idag. Efter gårdagens lunch så känner jag mig som en boll i magen igen, kan ju bero på att jag kände mig nere och kass igår också...analysera är jag bra på iaf.

Dag 33, protein/grönsaksdag och 56,6 kilo

Gefleortens jordgubbslättfil med havrekli till frukost. Idag är det skärpning som gäller och inget annat!

Ha en bra dag på er!

tisdag 1 februari 2011

Middag

Lättfil och havrekli blev middagen. Jag har nyss kommit hem igen efter att ha yoga, handlat och förbereder Emils morgondag med utflykt och allt vad det innebär.

I morgon vet jag att det kommer att käpprätt åt fanders med vägningen. Måste helt enkelt få tillbaka det rätta motivationen igen och positiveteten...Nya tag och ny energi tack!

Lunch

Lunchen blev inte alls som planerat, åkte ut till IKEA och åt lax med min syster och systerdotter och kommande systerdottersbarn:) Det är dags om 6 dagar och alla är vi spänd av förväntan.

Dag 32, proteindag och 56,4 kilo

Lättyoghurt 0,5 fett och jordgubbssmak med kruskakli idag. Kaffe! 1 helt gram lättare idag än igår, tänk om det är så att jag ska vara kvar i den här vikten, att kroppen inte vill något mer? Nä det tror jag inte på, proteiner av bara tusan idag, räkor, biff fil och yoghurt...det blir min matdag det.

måndag 31 januari 2011

Middag

Hade ett möte ikväll, jag åt yoghurt när jag åkte hemifrån men där hade dom ciabatta med mozzarella och soltorkade tomater. Jag tog en halv halv sådan och drack vatten och kaffe. Det kommer säkert att straffa sig men idag bryr jag mig inte. Blev så himla nere efter att ha träffat min jobbcoach så fy......

Nu ska jag kolla på Simon & Tomas, dom kan alltid glädja en som är down =)

Lunch

Hade en mycket trevlig lunch på Mocca idag. Det blev en sallad med pepparlax, supergott! Det var en skärva Chevre med och den åt jag upp. Jag älskar Chevre och jag brukar i vanliga fall göra en förrätt med chevre, walnötter, honung på en toast i ungen som är dundergod.

Mat och kärlek är väl något som hör ihop tycker jag. Tänk att få laga mat med sin kärlek en kväll och bara mysa över ett glas vin. Då kan man känna en lycka som är total och för evigt.

Nu var ju det lääääänge sen för mig eftersom jag lever ensam och det är självvalt men den dagen kommer igen när min rätte dyker upp ;)

Jag kan rekommendera en härlig film i tema mat och kärlek som jag skulle kunna se hur många gånger som helst och det är Kärlek het som chili.......♥

Dag 31, protein/grönsaksdag och 56,5 kilo

Sista dagen på den här månaden, nu har det gått en hel månad och jag är faktiskt ganska stolt över mig själv.
Vågen står fortfarande still men det gör inget, bara det inte kryper uppåt igen så är jag nöjd.

På Fredag så är det träff på restaurang där jag blir bjuden på mat. Menyn har kommit hem och jag kan säga att det är absolut ingenting som är en uns nyttigt på menyn. Dom flesta brukar iaf ha något lättare alternativ. Kolla här får ni se, vad ska jag välja av detta? http://www.interpoolgavle.com/mat.php

Lättfil, havrekli och kaffe till frukost idag.

Ha en bra dag!

söndag 30 januari 2011

Boken

Här är alltså receptboken. Lite humor är det dock, fransmännen har hållit den hemlig i flera år står det...Allå allå emliga armen tänker jag på då :-)

Middag

Favorit i repris! Som du ser, räkor, havreplättar och keso. Det enda jag ledsnar på att skala räkor men samtidigt är det lite meditativt också.
Snart är det solsidan att se på men under tiden skumtittar jag på TopModel, skönt att bara se sånt som inte berör så mycket ibland.

Mellis blir lite lättfil...

Lunch

Ok, nu ser jag att jag ät totalt förvirrad gällande matdagarna! Igår skulle det ha varit en protein och grönsaksdag men det blev bara protein.

Det blir en grönsaks idag istället. Dagens lunch är en fisksoppa gjord på torsk i passerade tomater. Jag hade en halv fiskbuljong tärning, vitlökspeppar, curry, paprikapulver och massvis av chilipulver. Starkt och inte alls dumt! Halverade även körsbärstomater och hade i så det blir lite mer chunky. Föredrar helst krossade tomater men nu blev det en man tager vad man haver.

Som cancerpatient så är varma tomater och tomatpure, chilisås osv väldigt bra. Det kommer fram vissa ämnen i tomat som är bra för kropp och återuppbyggnad av celler.

Dag 30, proteindag och 56,5 kilo

Nu står det stabilt på 56,5 sen 3 dagar. Kan det bero på att det är helg eller bara ändå? Vi får väl se, det blir nog ändring under veckan...

Nu äter jag Verums lättfil med Änglamarks havrekli. Nästan hela påsen av havrekli har gått åt under dom här 30 dagarna även om jag hade kruskakli dom första dagarna. En stor mugg kaffe, Arvid Nordqvists Svea såklart även om jag bor granne med Gevalia fabriken. Men det är klart, jag bor ju även granne med Kockens kryddor men föredrar Santa Maria, jag bor granne med Malacoleaf och Ahlgrens bilar och Läkerol men inte äter jag dom heller.

Men det här med kaffe igen, allvarligt talat. Nu verkar det som att alla människor måste skaffa sig en sådan här kaffemaskin med en flytande substans där man antingen kan göra espresso, latte och andra skumma sorter med ett tryck på 10 sekunder! Det hela med en kopp kaffe tycker jag är att man innan får känna doften och verkligen reta smaklökarna. Inte hinner man väl med det med en kaffemaskin? Jag har smakat och det var helt ok men ändå...jag vill känna doften! Tur att man är vuxen och bestämmer hur man vill uppleva saker och ting.

Det godaste kaffet jag någonsin har druckit var  espresso av bönor jag malde själv och förberedde maskinen som var i klass med en Rolls Royce. Där kan man snacka kaffe! En sån maskin vill jag ha men dom är lika dyra som min Mazda hehe...Kanske jag ska utbilda mig till en Barista?