Sidor

lördag 16 april 2011

Mellis

Lättyoghurt med 1 msk lingonsylt, jag var ut till MoP och fick med mig en burk hem.

Middag

Det går inte att vara kräsen när man försöker hålla en hälsosam kost. Till middag så blev det mer kycklig och räkröra. Det är lördag och alla dricker vin eller öl men jag håller mig till vatten (något ofrivilligt ska jag ändå säga) men det finns liksom ingen anledning att dricka alkohol när jag ändå bara sitter hemma och trökar.
Jag försökte ju med ett glas vin igår men det hällde jag ju ur...:)

Lunch

Efter att ha tagit en rätt långsam promenad till Boulongerskogen med Emil så ligger jag och slöar. Köpte en grillad kyckling och räk och parmesanröra som jag ätit. Emil ville ha revbensspjäll så det har han gnagit på. 

Nu har jag haft proteindagar och kommer att gå mot cruise men jag måste vara försiktig och på vakt hela tiden så jag inte stoppar i mig en massa konstigheter. Det gäller ju tredje fasen mest...det är inte bra för mig!

Dag 102 och 54.7

Solen skiner och det ska bli varmt idag med. Nu blir det kaffe och fil med kanel.

fredag 15 april 2011

Fortfarande proppmätt

Helt galet mätt efter laxen, snacka om att omega3 är mättande. Jag tänkte ta ett glas vin eftersom det fanns en öppnad flaska men det var bara att hälla ut, smakade urk helt enkelt..ska det verkligen göra det efter 2-3 veckor? Lika bra var det eftersom jag sa tidigare att jag inte skulle ta en droppe innan semestern. Det får bli vatten....det kluckar i mina öron nu av allt vatten.

Middag

Alltså jag är fortfarande proppmätt efter laxen men jag har ätit lite nötter nu. Tror ärlig att jag inte kan äta nåt mer idag, ingen riktig mat iaf utan då blir det nog fil istället. När jag kom ut till föräldrarna i morse så åt jag naturell yoghurt och en klick lingonsylt och jösses så gott. Hemlagad lingonsylt är så himla gott, jag har provar att köpa på burk en gång i mitt liv och kan garantera att jag aldrig kommer att göra om det.

Lunch

Lax och rom sås som var gjord på creme fraiche, rödlök, dill. Jag åt hemma hos mamma vid bildäcksbytet men hoppade över potatisen. Jätte gott med lax och jag tror jag åt en hel laxsida själv.

Dag 101 och 54.6 kilo

Liiite upp sen igår och jag tror att det är nötterna igår som gjorde det men vem vet egentligen...

Nu ska jag skjutsa Emil till skolan och sen byta däck på bilen, ja jag gör allt själv...en riktig kvinna reder sig själv typ fast jag hade gärna haft en karl som gjorde skitgörat åt mig ;-)

Fil och kaffe nu först bara. Ha en strålande skinande helg, vädret ska ju bli underbart!

torsdag 14 april 2011

Middag/kvällsmål

Tonfisk med keso och lättyoghurt blev den sena middagsmellisen. Jag har yogat i 75 minuter och det är så skönt. Jag blev på så dåligt humör på eftermiddan men nu känns allt bra igen. Inte vet jag om det är sockret som ställer till det igen för jag har haft som abstinens som i första attacken men inte alls så mycket. I stället fick jag ont i magen, kanske det är nötterna jag åt?

Nu blir det lite soft innan det är dags att sova. Emil har påsklov nästa vecka och det ska bli skönt men visst är det väl typiskt att det ska komma en massa saker då? Tex så har han tid hos en läkare och tid hos en tandläkare...ingen rast ingen ro fast vi är helt ledig...

Nötter

Jag har ätit en näve nötter nu till som ett mellanmål, egentligen är inte det något dukanare äter men jag behövde lite energi.

Tonfisk och räkor mellis/lunch

Nu har jag värmt upp tonfisk och räkor i pannan, kryddat med chili och lite grillkrydda. Det smakade hemskt och jag ska aldrig göra om det men jag åt upp allt ändå, tar en liten skål med citronyoghurt till efterrätt.

Dag 101 och 54.5 kilo

Så skönt med proteindagar och det märks tydligt att det ger resultat. Solen skiner och det känns som att dagen kan bli bra. Idag ska jag på en kort information och lager & logistik på TRR, det är bara under ett par timmar men lite tidsfördriv iaf.

Frukost är lättfil med kanel och kaffe förstås.

onsdag 13 april 2011

Så kul....

med Zumba så jag vet inte vad. Det är den träningsformen som gör mig riktigt glad men det kändes idag att jag är tom på kolhydrater.

Nu har jag proppat i mig 2 kokta ägg som tyvärr blev för kokta, jag tycker att lite halvlösa är godast när man bara äter dom rätt av. Förresten sa jag godast? jag menar förstås minst äckligast..jag är så less på ägg! Det här var den tredje dagen med bara protein och det går skitbra, frågan är om jag ska ta en i morgon också...äh det visar sig hur det känns i kroppen i morgon men just så känns det som jag kan.

Onsdag betyder mästerkocken och vad blir det för mat, jag älskar onsdagar och just dom matprogrammen. Ingen får störa tack ;-)

Middag

Nu har jag hunnit med ett mellanmål med fil och havrekli men även en tidig middag. Jag åt upp dom 2 kycklinglåren som blev kvar sen igår. Snart lite Zumba och jag hinner säkerligen med lite mer att äta innan det är godnatt. Det är viktigt att äta så fort man känner sig det minsta lilla sugen eller hungrig och en mass proteiner förstås.

Lunch

Där rök den sista soppan, den blir bara godare och godare ju fler dagar den få stå och "dra" sig. Smakerna kommer fram mer av chilikryddan, vitlöken och buljongen.

Citron yoghurt

Nu har jag ätit citron yoghurt till mellanmål, rätt god smak men jag har lite svårt för konsistensen på yoghurt, fil går lättare. 

Tänk på att din kropp är ditt tempel och ta hand om den för din skull, för dina barns skull, för dina barnbarns skull. Gör ditt bästa för att leva länge och få många upplevelser. Jag vet att det är omöjligt att förstå hur jag tänker för många men när man som jag har upplevt en rejäl dödsångest pga cancern så är det enkelt även om det rent praktiskt inte fungerar.... Jag gör mitt bästa och är inte ute efter perfektion som någon kanske tror....

Dag 100 och 55.2

100 dagar har jag hållt på med det här nu och det tar säkert 100 dagar till innan jag har fått rätta tänket men vad gör väl det. Man måste börja nån gång för att bli frisk, jag vill inte vara en person av beroende av detta socker och mjölprodukter som är förödande för min kropp och psyket. Det är ju bekräftat att jag inte kan hantera socker och absolut inte bröd och pasta. Jag älskar pastarätter, helst färsk pasta. Magen har varit som en luftballong sen jag började med den tredje fasen.

Nu har jag haft ett par dagar av protein och tänker även ta en tredje den här gången, nu känns magen skön igen och kroppen mår genast mycket bättre. Jag blir lika förvånad den här gången som när jag startade för 100 dagar sen.

Frukost men lättfil, kanel, skinka och kaffe. Ska bara skjutsa Emil till skolan först och sen avnjuta allt det till en film.

Ha en skön dag, här är det gråmulet och lite råkallt men sommaren är på väg så det gör ingenting.

tisdag 12 april 2011

Middag

Grillad kyckling har spisats! Gott som fasiken och hungrig som en varg, åt nästa upp hela själv.
Jag har precis köpt en yoghurt, en i citronsmak och jag tror inte jag har provat den, jag älskar verkligen citron och limesmaker på både det ena och andra....glass, drinkar osv. det blir perfekt som kvällsmål sen.

Stort fokus nu!

Kalkon och lättfil till mellanmål. Nu ska jag koncentrera mig och inte ge upp!

Jag funderar över vad jag ska äta till middag...Emil får Köttbullar och potatis som är kvar sen han åt det igår, jag själv vill inte ha dom köttbullarna för det hemska är att det var såna där frysta färdiga och det tycker jag inte om men han älskar dom tydligen..

Tja, det är bara att fundera vidare ett tag☺

Lunch

Jag fortsätter att äta upp min soppa jag kokade ihop igår. Snart ska jag iväg till Parkbadet för att hålla ett pass Yoga för en grupp skolelever. Det är alltid lika roligt att få se hur dom fnissar, uttrycker och tar åt sig Yoga. Oftast blir dom förvånad hur jobbigt det verkligen kan vara och att det verkligen ger glädje och nytta för kroppen.

Dag 99 och 56.2 kilo

Tisdag och lite gråmulet ute men jag hoppas det blir lika soligt och grant som det var igår. Vi hade nästa 17 grade plus då och det var så härligt.

Snart ska jag skjutsa Emil till skolan för nu har jag fått tillbaka min bil. Jag passar på att svänga i på affären för nu är det slut på både kaffe och skinka.

Frukost blir A-fil med kanel, nyinköpt skinka ocj kaffe till det. Havreklin sparar jag till ett mål senare idag.

måndag 11 april 2011

Tonfisk

Jag klämde en burk tonfisk innan läggdags, det är så bra med dom här mindre burkarna för dom är mer lagom. Nu är det verkligen godnatt för mig men fortsättning följer på den här resan.

Kvällsmål

Jag tar lite lätt A-fil nu med lite havrekli, en kopp te till det. Så får det bli för jag är så förbaskat duktig och stoppar inte i mig en massa socker idag. Vatten vatten vatten och åter vatten...jag måste påminna mig själv!

Middag

Jag har ätit mer soppa, mättande och massor av proteiner;)

Har även ändrat min ticker igen till det ursprungliga som jag ville ha, Dukan får säga precis vad han vill den här gången, så det så!

Cruise

Enligt uträkningen så skulle jag var i cruise i 43 dagar men jag tror att precis som Mona misstänker är för kort tid för mig för att ha hunnit fått in det rätta "tänket".

Nu är snart min första av två proteindagar över, jag har ju börjat om på nytt för att boosta mig liksom hehe.
Jag känner mig genast lugn i sinnet, bara för att det är strängare och mindre råvaror att fokusera på. Det här kommer att gå skitbra helt enkelt!

Lunch

En slags köttfärssoppa till lunch. Mellis har jag tagit fil. Nu är jag på gång igen och känner mig motiverad. Ifall inte det otroligt bra Dukan forumet fanns så skulle jag nog gett upp för länge sen. 

Dag 98 och 56.6 kilo

Usch o fy o blä, det här är inte bra!

Nu blir det attack ett par dagar och sen cruise så till frukost blir det kaffe, fil och havrekli, hehe inte helt överraskande va.

Nya tag och inget mer party eller fusk förrens jag åker till Kreta.

söndag 10 april 2011

Makrgrialos

Det är på Makrigialos vi åker, ett ställe som är lugnt och skönt. Finns inte så mycket att göra men det är helt underbara stränder och alldeles lagom för min son och mig. Vi har varit där förut men även på andra ställen på Kreta, en ö som man kan åka till många gånger. Grekisk mat är fantastisk god men på det här lilla stället så finns det inte så många resturanger så jag har köpt All inclusive så ingår allt och vi behöver inte bry oss om någonting alls mer än bestämma vilket bord vi ska sitta vid :-)

Dag 97 och 56.1 precis som igår

Det var en jättetrevlig tillställning igår med mycket vin och god mat. Eldklotet, med prisutdelningar och artister, dans och uppvisning. Pole dance, vilken teknik och vad duktiga dom var och det är en sak som absolut måste testas. Det finns här i Gävle som en träningaktivitet och det är de jag skulle ha det till inte till något annat om nån tror det hehe..

Jag måste göra en nystart med proteindagarna så jag börjar igen i morgon och 2 proteindager, sen blir det cruise för mig för jag klarar inte det här med ost, bröd och fria matdagar.

Omelett till frukost idag.