Sidor

lördag 22 januari 2011

Middag

Jag som nästan aldrig äter kött har helt plötsligt fått ett köttbehov. Det blev stekt biff kryddad med endast grillkrydda, 1 stekt ägg och rödlökskeso.

Nu är jag proppmätt och tror inte jag kan klämma i mig något kvällsfika ens.

Lunch

Efter veckans hårdkörning av träningspass så är jag totalt slut, har sovit som en tok på soffan idag. Svårt att låta bli att säga nej till att vara vikarie, just för att det är skoj och sen så blir det ju en liten slant extra till all förbannade keso ;)

Till lunch idag år jag kalkon och keso. Nu ska jag släpa mig ur soffan och springa (gå) till affären för att se om jag hittar nån smarrig köttbit till middag.

Dag 22, proteindag och 57,5

Inget vidare att komma upp till 57 igen, det är väl gårdagens fusk förmodar jag och får skylla mig själv!

Frukost blir lättyoggi och havrekli, 1 kopp te eftersom jag glömt att köpa kaffe.

fredag 21 januari 2011

Middag

Jag gick faktiskt till en lokal pub och där beställde jag en kycklingburgare. Jag åt skitmycket, mest kyckling, coleslaw och saltgurka. Himmel vad saltgurkan var salt, det beror väl på att jag inte har ätit så mycket salt dom senaste 20 dagarna. Det rann även i 2 öl men dom njöt jag av och får inte ett dugg dåligt samvete över, så det så!

I morgon har jag ett Yogapass och så är det en proteindag. Jag tycker verkligen om proteindagar och älskar Yogadagarna...Idag efter salladslunchen så var magen i olag, bubblig och lite så där sur...proteiner kanske är min grej, min kropp kanske är förutbestämd att äta mestadels proteiner..vad vet jag..? Ha en ljuvlig kväll och fortsatt "still going strong" Dukandiet men var inte rädd för att njuta av det ni vill njuta av...glömde ju att berätta...vi delade även på en cheesecake och guuu va dä va gott!

Lunch

Mor bjöd på lunch för dom var in till stan från landet. Det blev en mixsallad, jag åt inte skinkan för det såg verkligen oaptitlig ut. Det var iaf mycket tonfisk och räkor vilket var bra.

Dag 21, protein/grönsaksdag och 56,3 kilo

Frullen består av lättfil, havrekli och rå vitkål. Kaffet står och puttrar så en kopp kommer att smaka ljuvligt.

torsdag 20 januari 2011

Lunch, mellis och middag

Idag har det varit en konstig dag. Jag har haft dåliga rutiner med maten så det har inte alls varit bra. Jag har ätit kalkon, bräckt skinka, keso, Yoghurt.

Jag fick rycka ut på akutpass till Parkbadet och hålla 3 pass på raken, gissa om jag är slut i kroppen nu! 1 Core, 1 spinning och 1 muskelpass....det blir så det här tiden på året när många är sjuka. Vad jag motvilligt erkänner är att jag har klämt en Snickers och en banan före och mellan passen...inte alls bra men energi krävdes!

Jag skulle jättegärna vilja ha tips på några typ "bars" som jag kan göra själv och som är "tillåtet" enligt Dukanmodellen... något lättsamt som man kan ha i bakfickan vid behov.

Dag 20, proteindag och 56,7 kilo

Tänk att det redan har gått 20 dagar, inte ens en månad och jag har nåt 56,7 kilo idag. Det känns otroligt skönt! Än en gång, det som är så bra är att man aldrig behöver gå hungrig eftersom det är så mycket proteiner och det mättar länge...

Just nu är det lite mulet ute men det ser ut som att solen skall komma fram, härligt med ljus på dagarna. Det blir en liten promenad till Apoteket idag för att hämta mer insulin åt Emil. Vidare upp till Brynäs för att lämna det på skolan för han kommer att åka vidare till Bäckebro efter skolan och ska sova där inatt. Full fart hela dagar även om jag är "arbetsbefriad".
I morgonbitti ska jag sova länge för inatt har jag inte sovit någonting, morr!

Frukosten bestod av en mumsig skål med lättfil, havrekli och en dutt med kanel. Kaffe på det så blir man som en ny människa ;)

onsdag 19 januari 2011

Middag

Det blev ett berg av räkor idag, även keso. Mellanmål har jag ätit och då blev det lättyoghurt. Nu är jag lite frysen så en kopp te kommer väl till pass.

Alltså jag glömmer bort att jag ska äta grönsaker också, skärpning! Lite rå vitkål klämmde jag i mig också.

Lunch

Till lunch åt jag köttet som var kvar igår plus paprika och keso.
Eftersom jag har åkt en tur till mina föräldrar så hade dom gjort en levergryta med ris till. Jag smakade em matsked.... Gott men halsbränna direkt, det är väl grädden....

Dag 19, protein/grönsaksdag och 57,5 kilo

19:onde dagen av 46 i denna fas 2 perioden av protein varannan dag och protein/grönsaker varannan. Det går bra tycker jag men fantasin på maträtter brister. Jag väntar fortfarande på boken jag har beställ och hoppas få lite mer inspiration av den.

Lättfil, 1 1/2 msk havrekli och kaffe till frukost. Idag är det lite kallare igen och förmodligen svinhalt. Tur man bor norr om dalälven där man vet hur man ska hantera en bil vid snö och halka ;)

tisdag 18 januari 2011

Middag

Minutbiff av nötrulle, keso såklart och en stekt ägg (lite missfärgat av köttet). Gott skit! Det ser lite torrt ut men det var inte det, sås är inte så nödvändigt för mig om det inte är köttfärslimpa med potatis förstås:)

Lunch

Sitter och tuggar i mig kalkon och keso...var nyss på City Gross och kollade in alla gosaker som finns, ost, salami, oliver..yummie..jag höll mig! Duktigt Millan..:)

Dag 18, proteindag och 57,6 kilo

En proteindag igen, det är bra för jag tycker om dom. Största problemet nu är att hitta på nya maträtter, jag skulle kunna leva på enbart räkor men man behöver ju proteiner och vitaminer från olika källor. Köttfärsbiffarna jag gjorde var ju goda, kanske blir en repris på det....en köttbit kanske men jag är kass på att steka kött så att den blir bra. Kanske jag gör en tjälknul till helgen precis som Åsa, det är gott och enkelt..tack för tips =)

Frukosten idag som vanligt lättfil med havrekli och en gnutta kanel. Rester från gårdagens keso med crabsticks och dill. Arvid Nordqvists utsökta kaffe på det.

måndag 17 januari 2011

Middag

Havreplättar med tomat och en kesosallad med rödlök, crabsticks och dill. Det var verkligen gott med dill!

Efter helgens festligheter så känner jag att det med maten och drickat förstör matrythmen. Jag ska i största möjliga mån försöka undvika sådana måltider och dryck. Fast det var grymt skoj men det kan man ju ha ändå;)

Ikväll blir det te och miniyoggi om jag blir sugen. I förmiddags när jag åt mellis så blev det rå vitkål, mycket vitaminer och gott är det också.

Lunch

Usch usch usch, idag blev det den resterande läskiga köttfärssoppan till lunch. Kommer inte att göra den något mer. Eftersom Dukan tydligen rekommenderar en daglig promenad på en 20 minuter så slänger jag väl på mig lite kläder och knatar ut. Som sikte tar jag Lindholms möbler så jag kan ödsla lite tid där....

Dag 17, protein/grönsaksdag och 58 kilo

Jaha, då var det 58 kilo igen då! Helgens fest som spökar?

Lättfil och havrekli med en kopp kaffe.

Idag är det rena rama isgatorna, det har regnat och töat. Jag ska skjutsa Emil till skolan och det kan ju bli en spännande tripp.

söndag 16 januari 2011

Middag

För att lindra ett visst sug när man är lite "trött" efter gårdagens roligheter så fick det bli en grillad kyckling, till det keso med rödlök och ett stort glas Ramlösa med skogshallonsmak. Kroppen skriker egentligen efter en pizza, ostkrokar och en stor bytta Ben & Jerry glass....

Lunch

Räkomelett med rödlök och en massa kryddor. Det blev en hemsk färg så det såg oaptitligt ut därav att jag inte knäppte kort.

Vikt tabell

När jag "vägde" in mig så vägde jag 61 kilo och önskade en vikt på 53. Jag kan ju säga nu att jag tog i lite väl för 53 kommer jag aldrig att väga. Vad Herr Dukan fick fram och rekommenderar så är min egentliga kommande vikt 54,47 kilo och lyckas jag med det så är jag mer än nöjd.

Idag väger jag 57 kilo och har alltså gått ner totalt 4 kilo så det betyder att jag har ca 3 kilo kvar. Det känns i kroppen, magen, ben, rumpa och framförallt boobsen :) JÄTTESKÖNT verkligen, tänk att snart kan jag komma i mina älskade Viktoria Secret bikinis, tror banne mig jag ska köpa en till så jag håller min motivation uppe!

Dag 16, proteindag och 57,0 kilo

Haha! Trots en stor festmåltid med efterrätt och en hel hink med alkohol så visar vågen lite mindre idag. Jag kunde helt enkelt inte låta bli att ställa mig på den.

Frukosten idag blir miniyoggi med havrekli (filen var slut). Nu är det bara att fortsätta min matresa. Jag känner efter igår att magen är uppsvullen och lite knasig men det är ju inte så konstigt heller.

Efterrätt

Till efterrätt fick vi en slags pepparkaksdessert och jag klämde i mig hela biten utan svårigheter. Det var även en likör men den drack jag inte upp.

Just ja, förutom denna festmåltid så åt jag till lunch en Verum drickyoghurt och en Fransk Nougat, en sån vit ni vet med mörk choklad på....dumt men gott var det;)

Gårdagens middag

Gårdagens middag, var på fest igår. 2 st som fyllde år så det var en överraskningsfest med mat och dryck.

Här ser ni kyckling och potatisgratäng, tzatziki och sallad. Jag drack vitt vin, 1 öl och 1 Breezer. Tror jag hoppar över vägningen idag;)
Jag kommer att ta en extra proteindag!