Sidor

lördag 29 januari 2011

Middag

Till middag så blir det havreplättar idag, tillsammans med tonfisk och keso.

Kikar du lite uppåt i bloggen så finns det en till flik nu där jag tänker skriva in lite recept om ni önskar något nytt. Jag tar jättegärna emot nya recept och tips, kul att bli motiverad och att motivera.

Lunch

Proppmätt efter 1 biff, 2 stekta ägg och rödlökskeso. Sonen fick biff, pasta och gröna ärtor, jag vill också ha ärtor men det är ju inte Dukanproof...för mycket kolisar kan jag tänka mig precis som majs.

Nu har jag läst Dukanreceptboken och jag lägger ut något recept ibland. Soppa är något jag tycker mycket om så här kommer ett recept på en kall gurksoppa som jag tycker låter uppfriskande (jag har inte provat den själv än): denna är för 1 person.

1 halv gurka
1 vitlöksklyfta
salt & svartpeppar
1 matsked tomatpuré
några droppar Tabasco
1 msk kesella lägsta fettprocent eller non-fat om ni hittar....
isbitar

Skala gurkan (ta bort det gröna) och mixa den tillsammans med salt & peppar. Tillsätt det andra, tabasco efter tycke och smak, även isbitar. Servera medans det är kall.

Hoppas den ska smaka!

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Ok, vi tar en till eftersom det är Lördag, nu till en dessert och det är för 2 personer så tänk på det så båda inte slinker ner i magen;)

Ugnen 180 grader till att börja med.

3 stora ägg, separera gulor från vitor.
1 msk sötningsmedel
10 g fat-free kakao men då undrar jag fettfri? Jag kör med vanligt kakaopulver.
1 nypa malen muskot

Vispa äggulorna och kakao. Vispa äggvitorna så det blir stelt.
Vänd försiktigt ned vitorna i kakaoröran, tillsätt muskot och häll ned smeten i 2 ungssäkra formar. Baka dom i ugnen i ca 10-15 minuter, jag gissar på snäppet under mitten i ugnen.

Hoppas dom kommer att bli goda, jag ska prova lite senare idag =)

Dag 29 protein/grönsaksdag och 56,6 klio

Nu har nästa hela Januari gått och jag håller fortfarande på. Nu är det ca 2 kilo kvar till mitt mål och det är ju inte mycket, det ska jag väl ändå klara, ja så klart jag gör!

Lättfil men havrekli och kanel, 1 mugg kaffe sen är jag fit for fight....eller iaf Yoga som jag snart ska på...underbart♥

Ha en superbra Lördag och keep going strong...

fredag 28 januari 2011

Middag

Nu ska jag mumsa i mig middag. Minutbiff, rödlökskeso, räkor och lite citron. Gottiligott!

Emil är överlycklig för sina pannkakor med honung :)

Lunch

Det blev en sallad på Java igen. En med kyckling och keso, även denna gång valde jag bort couscous och pasta men det goda russin och nötbrödet åt jag upp.

Dag 28, proteindag och 56,5

Proteindag idag, hur ska jag nu göra med lunchen med brudarna? Jag får väl byta dag kanske och köra protein i morgon istället....vi får se.

Frukost, lättfil, havrekli o kanel. Kaffet är i muggen!

Hela dagen har jag saker att pyssla med men ikväll blir det bara att vara hemma och ta det lugnt och skönt. Skulle verkligen vilja se en riktig kanonfilm, inget man bölar åt utan en spännande med en massa äventyr.

Hoppas du får en trevlig Fredag.

torsdag 27 januari 2011

Middag

Keso, skinka, lättfil och nu blev det Verums hälsofil med äpple och flädersmak. Den var god, frisk och lite syrlig..precis som mig hehe..jag hade även i lite kruskakli idag för magens skull. Kruskan biter liksom lite mer än havrekli.

Nu sitter jag och softar framför Bond, James Bond. Den här har jag inte sett, jag tycker att dom äldre filmerna har lite mer charm, dom med Roger Moore och Sean Connery.
Emil sover så sött i sin säng och vi tar lite sovmorgon i morgon, han åker taxi i vanliga fall men just Fredagar brukar jag skjutsa honom. Det blir lite mys på nåt vis.

Lunch

Japp det blev som jag misstänkte, en räksallad till lunch. Gissa om jag blev sugen på riktig husmanskost som även erbjöds på restaurangen..stenhård och bestämd som jag är så kunde jag motstå den frestelsen ;)

Snart kommer min lille man hem som har sovit borta ett par nätter. För honom blir det pannkaka och jag tar nog ett par stekt ägg och bräckt skinka...=)

Dag 27, protein/grönsakdag och 56,4 kilo

Idag ska jag på kurs hela dagen, det blir lite knepigt med lunch men jag kan ta en sallad någonstans.

Frukost som vanligt fil med havrekli och kanel. -10 idag så på med en redig mössa.

onsdag 26 januari 2011

Fil och yoghurt

Här är min just nu blandning av fil och yoghurt. Alla dessa innehåller 0,5 fett och det tycker jag är ok (sockret blundar jag för). Det har blivit en lite hobby att söka nya smaker och sorter.

Jag ser fram emot att få smaka min nya äpple & fläderblomsfil som än är oöppnad. Den ska bara finnas i begränsad upplaga.

Yoggi har ett par mini, alltså mindre än 0,1 fett. Variation förnöjer och våga prova sådant som du kanske tror dig du inte tycker om, ibland blir man glatt överraskad ;)

Middag

Idag blev det en tidig middag, superhungrig ju!

Det blev kalvkotlett med rödlökskeso, jag hade på en liten klick Bonjour vitlöks/örtost 10 procent fett. Det är högre än "tillåtet" men det tror jag inte ha någon betydelse idag.

Köttet blev inte så gott eftersom jag är kass på att steka. Minutbiffen som jag kört med tidigare lyckas jag mycket bättre med. Strunt samma för nu är jag mätt iaf :)

Kvällsmellis blev det keso och skinka. Jag har hamnat i en hungerperiod känns det som....

Lunch

Det blev den tråkigaste lunchen hittills under det här perioden.
Keso och yoghurt! Tror jag ska dra till med något riktigt smarr till middag...vi får se vad det blir.

Nu ska jag åka och träffa diabetassköterskan tillsammans med en grupp på korttidsboendet som min son är några dygn i månaden. Han har Diabetes och får sprutor dagligen, personalen vill bli lite mer informerad vad som händer och vad man ska tänka på gällande mat osv.

Den informationen är bra för alla människor, oavsett man har diabetes eller inte...det är lätt att få ett annat "tänk" gällande mat och motion. Kanske just därför jag kan bli lite manisk ibland ;)

Dag 26, proteindag och 56,8

På 56,8 igen! Nu ska jag aldrig mer upp över 57;)

Lättfil, havrekli m kanel och kaffe. Håll ut kära vänner och ha en bra dag. Här i Gävle är det minus 7, burr!

tisdag 25 januari 2011

Middag


Säger bara Lönnebergaskinka, så god och omöjlig att sluta äta! Det har det blivigt ikväll. även en drickyoghurt så smakar som man är i himlen. Förmodligen kommer jag att bli lite hungrig senare men då tar jag väl lite fil eller yoghurt igen =)
Jag har hunnit läst lite recept ur Dukans receptbok och det är väldigt mycket sockerersättning som aspartam. Det är inget som jag vill stoppa i min kropp så går jag efter dom recepten så hoppar jag över sötningsmedel. Krisar det så tar jag istället en liten klick honung.
Dietcoke och liknande är tillåtet men eftersom jag aldrig äter eller dricker saker med sötningsmedel så tänker jag inte börja nu heller bara för att man "får".

Lunch

Träffade en kompis på stan och vi gick och strosade lite. Naturligtvis blev vi hungrig så det blev en kycklingsallad på Java. Det var antingen couscous eller pasta men jag valde bort dom båda och åt bara sallad, duktigt va! Lite vitlöksdressing däremot och ett varmt nöt och russinbröd var det till så jag åt dom med (jag loooovar, det var litet)


Nu är det proteiner som gäller resten av dagen och i morgon...:)

Just ja, idag har Dukans receptbok kommit så nu ska här lusläsas....

Dag 25, protein/grönsaksdag och 57,1 kilo

Japp, nu har jag håll på i exakt 27 dagar inklusive dom 2 första attackdagarna.
Det syns ju tydligt och klart vad som händer när man "fuskar", en del kanske kallar det "unnar" sig lite gott.

Kom att tänka på när Paulo Roberto gjorde sitt test genom att bara äta snabb/skräpmat, han fick ju ett uruselt resultat och det är ju exakt detsamma här. Det finns inga genvägar, kroppen godkänner inget fusk om det ska bli resultat. Bara att bita ihop och köra på nu, hej å hå!

Frukost, lättfil, havrekli och kaffe =)

Ha en bra dag alla medsystrar och bröder ♥

måndag 24 januari 2011

Middag

Omelett, keso, kalkon och räkor fick det bli. Inga större smaksensationer med fullt dugligt.

Det har varit en bra matdag och till mellis har det varit lättyoghurt. Kan bli lite fil lite senare.

Lunch

Biff strl liten, biff strl medium! Det har jag tuggat i mig till lunch, jag hoppar över äggen....

Dag 24, proteindag och 57,2

Nu står det stilla, kan det bero på mitt lilla fusk här och där. Nä nu får det vara nog...pepp pepp peppa mig själv!

Ägg ägg ägg, är jag också less på men nu har jag inte ätit det på ett par dagar. Jag har märkt att ägg till frukost och lunch mättar ovanligt mycket och att suget efter sötsaker och annat onyttigt mildras. Så till lunch blir det ägg. Till frukost blir det lättfil med havrekli och kanel plus en stor mugg kaffe som vanligt.

Jag är inne på dag 22 i cruisefasen och ska vara där totalt 46, inte så långt kvar alltså...hm!

söndag 23 januari 2011

Mellis


Kunde f*n inte hålla mig, jag tog en macka med Messmör till kvällen!

Middag

Här är kvällens middag, jag gjorde en liten röra på kesella, vitlökspeppar och chili att dippa räkorna i. För mig är det viktigt att låta alla grönsaker stå framme en liten stund innan servering. Smaken kommer fram mycket mer och det blir så mycket godare.

Lunch


Burr, efter att ha suttit i ett iskallt lekhus ett par timmar så fick det bli minutbiff och rödlökskeso igen. Det kändes som jag skulle kunna trycka i mig ett helt nötkreatur för så hungrig var jag.
Glömmer aldrig när jag var på ett Steakhouse i Brasilien och fick kött, det var det godaste köttet jag ätit i hela mitt liv. Det kom liksom som kypare med olika sorters kött från olika delar på kreaturet, då fick man välja vilken del man ville ha. Det var ingen hejd på det hela, man var tvungen att tacka nej annars så skulle jag ha fått suttit där fortfarande och tuggat för glatta livet. Jag skulle kunna tänka mig att åka tillbaka bara för enbart köttet (och Caipirinha)


Nu värmer jag mig under täcket så jag får en normal färg på läppar och händer. Det sägs ju att fryser man så förbränner man mer och det tror jag helt klart på =)

Dag 23, protein/grönsaksdag och 57,3 kilo

God morgon alla pigga glada!

Skålen med lättfil och havrekli m kanel står redo. En flaska med vatten och en gigantisk mugg med kaffe! Dagen är dags att påbörjas. Det blir leklandet med Emil och ett Yogapass i Sandviken denna Söndag.

Jag har ju läst runt på några andra Dukananvändares bloggar och ångrar nu att jag inte har tagit fram måttbandet. Självklart känns det mer i kroppen än vad vågen visar och både ben, bröst och midja har blivit lite mindre "gungig o mjuk" ;)