Sidor

lördag 29 januari 2011

Lunch

Proppmätt efter 1 biff, 2 stekta ägg och rödlökskeso. Sonen fick biff, pasta och gröna ärtor, jag vill också ha ärtor men det är ju inte Dukanproof...för mycket kolisar kan jag tänka mig precis som majs.

Nu har jag läst Dukanreceptboken och jag lägger ut något recept ibland. Soppa är något jag tycker mycket om så här kommer ett recept på en kall gurksoppa som jag tycker låter uppfriskande (jag har inte provat den själv än): denna är för 1 person.

1 halv gurka
1 vitlöksklyfta
salt & svartpeppar
1 matsked tomatpuré
några droppar Tabasco
1 msk kesella lägsta fettprocent eller non-fat om ni hittar....
isbitar

Skala gurkan (ta bort det gröna) och mixa den tillsammans med salt & peppar. Tillsätt det andra, tabasco efter tycke och smak, även isbitar. Servera medans det är kall.

Hoppas den ska smaka!

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Ok, vi tar en till eftersom det är Lördag, nu till en dessert och det är för 2 personer så tänk på det så båda inte slinker ner i magen;)

Ugnen 180 grader till att börja med.

3 stora ägg, separera gulor från vitor.
1 msk sötningsmedel
10 g fat-free kakao men då undrar jag fettfri? Jag kör med vanligt kakaopulver.
1 nypa malen muskot

Vispa äggulorna och kakao. Vispa äggvitorna så det blir stelt.
Vänd försiktigt ned vitorna i kakaoröran, tillsätt muskot och häll ned smeten i 2 ungssäkra formar. Baka dom i ugnen i ca 10-15 minuter, jag gissar på snäppet under mitten i ugnen.

Hoppas dom kommer att bli goda, jag ska prova lite senare idag =)

2 kommentarer:

  1. Gurksoppan lät god, men det får allt bli bli lite varmare ute innan jag testar.
    Jag använder också vanligt kakaopulver, man behöver ju inte gå till överdrift!

    SvaraRadera
  2. Härligt med nya recept att prova. Gurksoppan vet jag inte om det är ngt som tilltalar mig, men recept 2 kommer jag absolut prova :-)

    SvaraRadera